Το χρονικό των καταδικαστέων επεισοδίων έξω από το Συγκρότημα ΔΙΑΣ

Εικόνες και βίντεο από τα όσα θλιβερά εκτυλίχθηκαν.

Article featured image
Article featured image

Γύρω στις 18.30 το απόγευμα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Μερίδα πολιτών, αφού αρχικά είχε μεταβεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά και τα μέτρα για την αναχαίτηση του κορωνοϊού -ενόσω ήταν σε εξέλιξη η ολομέλεια της Βουλής-, εκεί ανακόπηκαν από την Αστυνομία και στη συνέχεια αποφάσισαν να πορευθούν έξω από το ΣΙΓΜΑ.

Εκεί φώναξαν συνθήματα έναντι του τηλεοπτικού σταθμού, βρίζοντας στελέχη και δημοσιογράφους, έκλεισαν τον δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ επιτέθηκαν λεκτικά και στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.


Σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν ζημιές και σε οχήματα.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος (εκεί βρέθηκαν μέλη της ΜΜΑΔ και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού), αφού ως γνωστό τα διατάγματα απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις.

Ο απολογισμός των επεισοδίων είναι τρεις τραυματίες (ένας πολίτης και δύο μέλη της αστυνομικής δύναμης), ενώ όπως μαθαίνουμε ο αρχηγός αστυνομίας έδωσε οδηγίες για ταυτοποίηση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια. Επιπλέον, γνωρίζουμε πως έγιναν και τρεις συλλήψεις.

διας2.jpg

Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ