Σε ένα από τα τελευταία DVDάδικα της Λευκωσίας

Η CITY παρουσιάζει συνοικιακά μαγαζιά της πόλης.

Article featured image
Article featured image

Αν έχεις μεγαλώσει στα 90s και στα 00s στη Λευκωσία και συγκεκριμένα σε μια από τις περιοχές Έγκωμης - Μακεδονίτισσας - Στροβόλου - Λακατάμειας - Ανθούπολης, τότε μάλλον γνωρίζεις πολύ καλά τον εικονιζόμενο. Ο λόγος φυσικά για τον Αντρέα Τσαβέλλα, ιδιοκτήτη και ψυχή ενός από τα τελευταία συνοικιακά DVDάδικα της πρωτεύουσας, του Fantastic Video Club - Movies and More.

«Το πρώτο μας Video Club το άνοιξε η μητέρα μου το 1982, στον Στρόβολο, μαζί με ένα σφαιριστήριο που είχαμε. Άρχισε όμως να φθίνει και το Video Club και έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε τα DVD, αρχές του 2000, δειλά-δειλά», αναφέρει ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη σελίδα Άνθρωποι της Κύπρου.

Όσο κι αν σήμερα οι μεγάλες πλατφόρμες δεν... αφήνουν τους πλείστους από εμάς να επισκεπτόμαστε πλέον τέτοια μαγαζιά, είναι παρόλα αυτά κάποιοι που σε πείσμα των καιρών μπαίνουν ακόμα σε DVDάδικα, αναζητώντας προφανώς λίγη μαγεία!

Ο Αντρέας είναι ακόμα εδώ, πρόθυμος να προτείνει ταινίες, νέες αλλά και κλασσικές, θυμίζοντάς μας τη νεότητά μας και τις ατέλειωτες ώρες που ξοδεύαμε κάποτε στα DVDάδικα και σίγουρα όχι μόνο για να επιλέξουμε ταινίες.

«Ο κόσμος ερχόταν εδώ και γνωριζόταν με τους γείτονές του κι άλλους ανθρώπους που χάνονταν στους διαδρόμους με τις ώρες. Πολλοί έρχονταν και για την παρέα και για την κουβέντα και ανταλλάζαν και ιδέες και απόψεις. Θυμάμαι είχα εδώ ένα βοηθό και τελικά γνώρισε μία πελάτισσα και παντρεύτηκαν, γιατί πραγματικά, το ντιβιντάδικο της γειτονιάς ήταν χώρος κοινωνικοποίησης».

Ακόμα και σήμερα, στο 2020, ουκ ολίγοι επισκέπτονται το DVDάδικο, όπως ο ίδιος σημειώνει.

«Η συλλογή που έχουμε εδώ, είναι μία συλλογή 20 χρόνων! Δεν την ξεπουλάς τόσο εύκολα, δεν την χαρίζεις, δεν την πετάς. Είναι μία συλλογή που φέρνει αναμνήσεις: το πώς ψαχτήκαμε, πώς καταλήξαμε, τι επιλέξαμε. Είναι μία διαδρομή γεμάτη ποιότητα και ποικιλία. Και να σου πω; Έρχονται πελάτες που "έσπασαν" να βρουν μια ταινία κι όσο κι αν το ίντερνετ “προσφέρει” επιλογές, αυτό που θέλουν δεν το βρίσκουν σε καλή ποιότητα, παρά μόνο εδώ».

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε, μιας και διανύουμε εορταστική περίοδο, πως το κατάστημα, εκτός από ταινίες, προσφέρει επιπλέον και μια μεγάλη ποικιλία δώρων!

Μέρος #1 Ο αδελφός μου, μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου, συχνά-πυκνά φτάνει στο σπίτι κρατώντας 2-3 DVD και Blue Ray....

Δημοσιεύτηκε από Άνθρωποι της Κύπρου στις Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ