Η ιστορία του -γεννημένου στην Κερύνεια- Μπουράκ... σπάει τα στερεότυπα

Σήμερα ζει στη Λευκωσία με τη σύζυγό του, Χρυσή, ενώ παρόλο που έχει περάσει από διάφορα εθνικιστικά κινήματα, συνειδητοποίησε τελικά πως υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες μεταξύ των δύο κοινοτήτων παρά διαφορές,

Article featured image
Article featured image

Ο Μπουράκ Ντουλάι είναι 25 χρονών. Γεννήθηκε στην Κερύνεια από Τουρκοκύπριους γονείς. Σήμερα ζει στη Λευκωσία μαζί με την Ελληνοκύπρια γυναίκα του, Χρυσή.

Η οικογένειά του ήταν πάντοτε υπέρ της ειρήνης, αλλά εκείνος στην εφηβεία πέρασε από διάφορα εθνικιστικά κινήματα μέχρι να καταφέρει να σπάσει τα δικά του στερεότυπα και να γίνει ο ίδιος, στα 21 του χρόνια, οικοδόμος της ειρήνης.

Ερχόμενος σε επαφή με Ελληνοκύπριους συνειδητοποίησε πως υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες μεταξύ των δύο κοινοτήτων παρά διαφορές, και αποφάσισε να βρει δηλαδή ένα τρόπο να φέρει τις δύο κοινότητες μαζί. Γνώρισε τον Στήβεν Σταύρου, ένα Ελληνοκύπριο που ζει στο εξωτερικό και μαζί δημιούργησαν το CyprusInno, μια ιστοσελίδα διακοινοτικής επιχειρηματικότητας μέσα από την οποία χτίζονται επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων από τις δύο κοινότητες.

«Χρειάζεται μεγάλη εσωτερική διεργασία», λέει ο ίδιος, «για να σπάσεις τα κοινωνικά στερεότυπα και να πας σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που εκείνα σου υπαγορεύουν, αλλά όσο προχωράς τόσο πιο ελεύθερος νιώθεις. Γιατί διευρύνεις το όραμά σου και βλέπεις πέρα από εθνικότητες πως είμαστε όλοι άνθρωποι».


Η ιστορία του Μπουράκ αποτελεί άλλη μια ιστορία στο πλαίσιο της σειράς από βίντεο του ΟΝΕΚ #JustAnotherYouthStory, μέσω της οποίας νέοι άνθρωποι στην Κύπρο αφηγούνται την ιστορία τους, αποδεικνύοντας τη δύναμή τους να πάνε κόντρα στα στερεότυπα και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην διαφορετικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ