Πολύ κοντά Κύπρος και Ελλάδα

«Θα είμαστε μαζί στο πρώτο δρομολόγιο», αναφέρει ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η Ελλάδα προκήρυξε ήδη διαγωνισμό για την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Σύντομα, επιβάτες και οχήματα θα διακινούνται ανάμεσα στις δύο χώρες από το λιμάνι της Λεμεσού ή της Λάρνακας σε εκείνο του Πειραιά.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της γραμμής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι, σύντομα επιβάτες και οχήματα θα διακινούνται ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται τους καλοκαιρινούς μήνες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τους χειμερινούς ανά δεκαπενθήμερο.«Στηρίξαμε, από την πρώτη στιγμή, την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου» τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, «συνεργαζόμενοι στενά με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι, αφού, μετά την επίτευξη του στόχου της χρηματοδότησης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προκήρυξη του διαγωνισμού σηματοδοτεί την αφετηρία της διαδικασίας που πολύ σύντομα θα ενώσει και μέσω θαλάσσης την Κύπρο και την Ελλάδα, προσθέτοντας έναν ακόμα στους πολλούς και σημαντικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία μας τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο. Θα είμαστε μαζί στο πρώτο δρομολόγιο».


*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ