Άντρας θα πάρει 25.000 από τη Warner Bros γιατί φάνηκε το πρόσωπό του για ένα δευτερόλεπτο σε ταινία

Όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς με ποιο τρόπο παρουσιάστηκε στην ταινία «The Accountant».

Δικαστήριο στην Ισπανία διέταξε τη Warner Bros να καταβάλει αποζημίωση 25.000 ευρώ σε έναν Mαροκινό επιχειρηματία, επειδή η φωτογραφία του εμφανίστηκε μαζί με εικόνες της μαφιόζικης οικογένειας Γκαμπίνο στην ταινία «The Accountant» με τον Μπεν Άφλεκ.

Ο ενάγων, είχε ζητήσει 250.000 ευρώ από το στούντιο, υποστηρίζοντας ότι η φήμη του και η επιχείρησή του επλήγησαν λόγω της σύνδεσής του με τη μαφία στο θρίλερ του 2016, με πρωταγωνιστή τον Άφλεκ, ο οποίος υποδύθηκε έναν εγκληματολογικό λογιστή και διάνοια στα μαθηματικά.

Ο άντρας, του οποίου το όνομα αποκρύφθηκε στη δικαστική απόφαση, ζει στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία και είπε ότι ο γιος του τον ειδοποίησε για την ακούσια εμφάνισή του στην ταινία.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο της Βαλένθια αναφέρει ότι το πρόσωπο του ενάγοντος διακρίνεται για μόλις ένα δευτερόλεπτο σε μια ταινία που διαρκεί 115 λεπτά. Αναγνωρίζει επίσης τον ισχυρισμό της Warner Bros ότι η φωτογραφία είχε ληφθεί από ένα αληθινό ένταλμα σύλληψης του FBI που εκδόθηκε για τον ενάγοντα σχετικά με φερόμενη ηλεκτρονική απάτη το 2004.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι η φωτογραφία του άνδρα είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία «χωρίς καμίας μορφής συγκατάθεση, είτε σιωπηρή είτε ρητή» και ότι είχε εμφανιστεί κάτω από μια επιγραφή με την ένδειξη: «ύποπτοι συνεργάτες της οικογένειας Γκαμπίνο».

Η παράθεση της φωτογραφίας και της επιγραφής, σύμφωνα με το δικαστήριο, έβλαψε τη φήμη του.

Ο δικαστής επιδίκασε στον άντρα 25.000 ευρώ ως αποζημίωση, αλλά απέρριψε τον ισχυρισμό του για απώλεια εσόδων, με την αιτιολογία ότι δεν αποδείχθηκε ότι έχει πληγεί οικονομικά ως αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης της εικόνας του στην ταινία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ