Μάρκο, υπάρχει ακόμα κόσμος που αγοράζει βινύλια;

H CITY παρουσιάζει συνοικιακά μαγαζιά της πόλης.

Article featured image
Article featured image

«Το βινύλιο πλέον πουλά περισσότερο από το CD», αναφέρει στη CITY ο ιδιοκτήτης του Desert Island Records κι εμείς εννοείται ζητάμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες!

Το δισκάδικο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, εκεί κοντά στο σχολείο της Φανερωμένης, υπάρχει εδώ και έξι χρόνια. Αν είσαι από τους «παλιούς», θα το ξέρεις ως το δισκάδικο «Ο Μάγος», το οποίο από τον περασμένο Σεπτέμβριο μετονομάστηκε σε «Desert Island Records», αφού το αγόρασε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του ο νυν ιδιοκτήτης, o Μάρκος Μπατσής.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία παγκόσμια στροφή στο βινύλιο και η Κύπρος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση», μάς λέει ο Μάρκος, προσθέτοντας ότι «το βινύλιο πλέον πουλά περισσότερο από το CD. Υπάρχει μια “πτώση” των CD και αν κάποιος αγοράσει CD, θα το κάνει μόνο, για να τα ακούσει στο αυτοκίνητο, αφού τα πλείστα κομμάτια κυκλοφορούν πλέον ψηφιακά. Αντίθετα, το βινύλιο, λόγω και της ρετρό φύσης του, προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο. Επίσης, υπάρχουν οι διαχρονικοί λάτρεις του βινυλίου, αλλά και οι φανατικοί συλλέκτες».

132447985_3657881097591796_5486650481397056679_o.jpg


«Στο μαγαζί έρχεται κόσμος όλων των ηλικιών. Δεν στοχεύουμε σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Δηλαδή, μάς επισκέπτονται νεαρά άτομα, 15 χρόνων, αλλά και άτομα άνω των 60 ετών». Όσον αφορά στο τι έχει μεγαλύτερη ζήτηση, αυτό εξαρτάται, όπως μάς αναφέρει ο Μάρκος. «Ο κόσμος που έρχεται στο μαγαζί, ζητά λίγο απ’ όλα και γι’ αυτό κι εμείς διαθέτουμε μεγάλο φάσμα μουσικών επιλογών. Σίγουρα το ξένο ροκ, κυρίως τα πιο γνωστά κλασικά συγκροτήματα, έχουν μεγάλη ζήτηση, ενώ και η μέταλ είναι πάντα αθάνατη στο βινύλιο! Τα πιο νεαρά άτομα αναζητούν, επίσης, καινούργιους καλλιτέχνες. Δεν είμαστε εξειδικευμένοι σε ένα είδος μουσικής. Ο στόχος μας είναι να μπορούμε να ικανοποιούμε όλα τα γούστα».

«Οι τιμές των δίσκων διαμορφώνονται ανάλογα με την τιμή αγοράς. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή. Φυσικά, αν κάποιος δίσκος έχει συλλεκτική αξία, η τιμή του θα καθοριστεί αναλόγως και πάντα σε συνάρτηση με το τι παίζει στην αγορά παγκοσμίως», εξηγεί στη CITY ο Μάρκος.

132353085_3657880997591806_5745915630060897024_o.jpg


Το «Desert Island Records» το βρίσκεις στο Facebook και Instagram, απ’ όπου μπορείς να στείλεις μήνυμα, να κρατήσεις κάποιο βινύλιο ή CD και να περάσεις από το μαγαζί να τα πάρεις. Αν είσαι εκτός Λευκωσίας, το κατάστημα μπορεί να σου στείλει και ταχυδρομικώς στην πόλη σου. Επίσης, το βρίσκεις και στη διαδικτυακή πλατφόρμα, Discogs. Αν πάλι γουστάρεις την τελετουργία της επίσκεψης στο δισκάδικο και του αγγίγματος των δίσκων, το μαγαζί θα το βρεις στην Ανδρέα Λουκά 6, στην πλατεία της Φανερωμένης.


Α.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ