«Επειδή χαμόγελα μούχτιν...» [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια βόλτα στην παλιά Λευκωσία, μια όμορφη κουβέντα με κάποιους από τους ανθρώπους της οι οποίοι κάνουν παλιά επαγγέλματα και μια τυχαία συνάντηση με την Κινγκ.

Article featured image
Article featured image

Οι δημοσιογράφοι - παρουσιαστές της εκπομπής του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», Χρήστος Μιχάλαρος και Γεωργία Κωνσταντίνου, κατέβηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Λευκωσία με σκοπό να συνομιλήσουν με ανθρώπους που κάνουν επαγγέλματα που τείνουν να χαθούν.

Συγκεκριμένα, μίλησαν με έναν Κερυνειώτη υφασματοπώλη ο οποίος διατηρεί το μαγαζί του τα τελευταία 30 χρόνια, έμαθαν από τον Ακτύπητος τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο στα κάστανα, μιας και ο ίδιος γνωρίζει την τέχνη του ψησίματος πολύ καλά -τα δικά του, όπως λέει, έρχονται από τον Κάμπο της Τσακίστρας-, μπήκαν στο κομμωτήριο-κουρείο του Τάκη και του Νίκου, το οποίο οι δύο φίλοι αγόρασαν το ’77, ενώ τέλος επισκέφτηκαν και το ραφείο του κύριου Χριστόφορου, ο οποίος αν και τα τελευταία 70 χρόνια έχει ράψει αμέτρητα κοστούμια δηλώνει με ταπεινότητα πως… ακόμα προσπαθεί να μάθει τη δουλειά.

Ανάμεσα στα highlights του βίντεο και η τυχαία συνάντηση με την Κινγκ από την Κίνα, η οποία σαφώς τα τελευταία 8-9 χρόνια αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στην παλιά πόλη.

«Είσαι πάντα χαμογελαστή. Δεν σταματάς να χαμογελάς ποτέ;», ρωτά ο Χρήστος.

«Επειδή χαμόγελα μούχτιν, γι’ αυτό!».

Η Κινγκ μάς υπενθυμίζει τον κύριο λόγο για τον οποίο πρέπει να χαμογελάμε όσο μπορούμε!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ