Η ανακοίνωση των Proud Seniors Greece για την ειδεχθή επίθεση στη Δήμητρα

Στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου ζει η Δήμητρα, ένα άτομο που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα. Τις τελευταίες ώρες ένα απίστευτης βαρβαρότητας περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Το οποίο δεν συνέβη για πρώτη φορά, απ' ότι διαβάζουμε.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, μια ομάδα νέων, παιδιών αγοριών και κοριτσιών ακόμα και 12 έως 14 ετών, εισβάλουν στο σπίτι της και επιδίδονται σε απρέπειες. Τις οποίες καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα και μεταδίδουν στο διαδίκτυο.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση και εισβολή που δέχθηκε προχθές, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, όταν ανήλικοι αποπειράθηκαν να μπουν στο σπίτι της Δήμητρας, από το παράθυρο. Σε βίντεο που ανέβασαν οι ανήλικοι, φαίνεται να χοροπηδούν μέσα στο σπίτι της και πάνω σε έπιπλά βγάζοντας κραυγές.


Η ανακοίνωση των Proud Seniors Greece με αφορμή την ειδεχθή επίθεση

Σήμερα το πρωί έκπληκτοι διαβάσαμε ένα άρθρο αναρτημένο στη διαδικτυακή εφημερίδα της Λέσβου "Στο Νησί", για τη Δήμητρα, κάτοικο Σκάλας Συκαμιάς, η οποία υφίσταται βάρβαρες συμπεριφορές βίας, εκφοβισμού και εξευτελισμού, των οποίων γίναμε αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες μέσω ενός βίντεο που κοινοποιήθηκε, εμβόλιμα στο ρεπορτάζ.


Το περιστατικό που καταγράφεται στο βίντεο αυτό, συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην οποία έχει κάθε άνθρωπος δικαίωμα. Η Δήμητρα είναι ένας άνθρωπος ψυχικά ασθενής (και όχι Δημήτρης με ιδιαιτερότητες, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο άρθρο), με ανάγκη νοσηλείας και περίθαλψης.


Παρόλο που κατανοούμε τα ειδησεογραφικά πλαίσια δημοσιοποίησης του εν λόγω οπτικοακουστικού υλικού, πιθανώς με την έννοια του ντοκουμέντου ως μοχλού πίεσης. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση τέτοιων εικόνων ντροπής δεν παύει να αποτελεί διαπόμπευση και εγείρει την έντονη δυσαρέσκεια, αποστροφή και οργή μας. Ζητάμε άμεσα να αφαιρεθεί το επίμαχο βίντεο από την επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας, καθώς και από το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube και να τεθεί υπόψη των αρχών και μόνο - όχι του φιλοθέαμονος κοινού.


Αυτή τη στιγμή, οι Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 & Άνω) καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Δήμητρα να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη και την αναγκαία για αυτήν ιατρική και ψυχολογική βοήθεια. Αστυνομική δύναμη και κλιμάκιο κοινωνικών υπηρεσιών μεταβαίνει στην περιοχή. Για κάθε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.


Εκ του Δ.Σ.

(*) ΠΡΟΣΟΧΗ: Trigger Warning!

https://www.stonisi.gr/.../apanthrwph-symmoria-anhlikwn...

Δελτίο Τύπου. Σήμερα το πρωί έκπληκτοι διαβάσαμε ένα άρθρο αναρτημένο στη διαδικτυακή εφημερίδα της Λέσβου "Στο Νησί",...

Δημοσιεύτηκε από Proud Seniors Greece στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020



Ανάμεσα στα πολλά που γράφτηκαν για το περιστατικό ήταν και η ανάρτηση της Ντέπη Χατζηκαμπάνη, η οποία, όπως λέει, «τη Δήμητρα, τον Δημήτρη, τον Δημητράκη ή όπως θέλετε να τον λέτε, μιας και ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με το πώς θα τον αποκαλούν, τον γνώρισα και έχω κάνει κουβέντες μαζί του».


Εγώ τον άνθρωπο ,την Δήμητρα, τον Δημήτρη, τον Δημητράκη ή όπως θέλετε να τον λέτε, μιας και ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα...

Δημοσιεύτηκε από Ντέπη Χατζηκαμπάνη στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020



Κεντρική φωτογραφία: Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ