«Η πανδημία είναι η τιμωρία μας που τα βάζουμε με τη Φύση» [ΒΙΝΤΕΟ]

Πριγκιπικούς χαιρετισμούς!

Article featured image
Article featured image

«Στην τελική, η φύση είναι η πηγή ζωής μας», λέει ο 36χρονος πρίγκιπας Χάρι σε πρόσφατη συνέντευξη στο WaterBear, πλατφόρμα αφιερωμένη στα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ.

Ο Δούκας του Σάσεξ χαρακτήρισε επίσης την πανδημία COVID-19 ως οικολογική τιμωρία, καλώντας τον κόσμο να το θεωρήσει προειδοποίηση.

«Κάποιος μου είπε στην αρχή της πανδημίας, ότι μοιάζει σχεδόν σαν η Μητέρα Φύση να μας έστειλε στα δωμάτιά μας λόγω κακής συμπεριφοράς για να σταθούμε λίγο και να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει», είπε.

Ο πρίγκιπας Χάρι συνέχισε κατηγορώντας την ανθρωπότητα επειδή θεώρησε δεδομένες τις φυσικές πηγές του πλανήτη.

«Η πανδημία οπωσδήποτε μου υπενθύμισε πως πόσο συνδεδεμένοι είμαστε όλοι μεταξύ μας, όχι μόνο ως άνθρωποι αλλά και μέσω της φύσης. Παίρνουμε τόσα πολλά από αυτή και σπανίως δίνουμε τόσα πίσω», σημείωσε.

«Κάθε σταγόνα βροχής που πέφτει από τον ουρανό ανακουφίζει το διψασμένο χώμα», συνέχισε. «Τι θα γινόταν αν καθένας από εμάς ήταν μια σταγόνα βροχής και αν καθένας από εμάς νοιαζόταν;».

Ο 36χρονος πρίγκιπας, που πρόσφατα αγόρασε μια έπαυλη 14 εκατ. δολαρίων στο Λος Άντζελες όπου μετακόμισε μαζί με την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ και τον 19 μηνών γιο τους, Άρτσι, παραδέχθηκε επίσης πως αρχικά δεν ήθελε να κάνει παιδιά, θεωρώντας το ανούσιο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Την στιγμή που γίνεσαι πατέρας, όλα πραγματικά αλλάζουν επειδή τότε αρχίζεις να το συνειδητοποιείς- ποιο το νόημα να φέρεις έναν καινούργιο άνθρωπο στον κόσμο όταν στην ηλικία σου [ο πλανήτης] θα καίγεται; Δεν μπορούμε να κλέψουμε το μέλλον τους, αυτή είναι η δουλειά για την οποία είμαστε εδώ», κατέληξε.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ