«Ένα μαύρο διπλό στρώμα, χωρίς σεντόνια...»

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες από τις τελευταίες μέρες του Μαραντόνα.

Article featured image
Article featured image

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera «αφηγείται» σήμερα την ιστορία του τελευταίου δωματίου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σε ένα σπίτι στην πλούσια γειτονιά του Σαν Αντρές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στη διάρκεια της ζωής του, ο Μαραντόνα διέθετε δεκάδες πολυτελή σπίτια, αλλά την ώρα του θανάτου του δεν ήταν καν σε ένα πραγματικό δωμάτιο».

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει:

«Ένα μαύρο διπλό στρώμα, χωρίς σεντόνια, με μια τηλεόραση αναποδογυρισμένη. Τα παράθυρα χωρίς παραθυρόφυλλα, μια μικρή κουζίνα και ένα κουτί με σάντουιτς μισοφαγωμένα. Κενά ράφια και χάρτινες σακούλες γεμάτες υφάσματα στο πάτωμα, δίπλα σε πλαστικές σακούλες με προσωπικά αντικείμενα. Τίποτα δεν μοιάζει με νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι. Χωρίς απινιδωτή, χωρίς φιάλες οξυγόνου. Τίποτα που να μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή που ήταν σοβαρά, δεν μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό του. Κοιμόταν, όταν ο πόνος και η κατάθλιψη του επέτρεπαν να ξεκουραστεί, στο δωμάτιο που χρησιμοποιείται για μπιλιάρδο. Ισόγειο. Τακτοποιημένο όμορφα, δίπλα σε χημική τουαλέτα και μικρή κουζίνα. Ο μεγαλύτερος παίκτης στον κόσμο... ρίχτηκε σε ένα δωμάτιο παιχνιδιών».

Ο φίλος και δικηγόρος του, Ματίας Μόρλα, αυτός που διαχειρίζεται τα περισσότερα ακίνητα στο εξωτερικό και που πριν από μια εβδομάδα κατηγόρησε τους διασώστες για -μάλλον ανύπαρκτες- καθυστερήσεις, δικαιολογήθηκε:

«Είναι επειδή δεν μπορούσε να ανεβεί τις σκάλες...».

Η μίσθωση του σπιτιού, που επιλέχθηκε προσωρινά για ανάρρωση, υπογράφηκε από αυτόν και μία από τις κόρες του Ντιέγκο, την Τζάνα, με λήξη την 31η Ιανουαρίου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ