Τα Health Passports αποτελούν τη νέα εποχή στον τομέα των ταξιδιών

Ποια η θέση της Κύπρου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό.

Article featured image
Article featured image

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε χθες, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για το ζήτημα των ταξιδιωτικών μετακινήσεων αφότου αρχίσει η εφαρμογή των εμβολίων. Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο ένα ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει είτε αρνητικό PCR test είτε ενδεικτικό εμβολιασμού. «Πρέπει να προβλέψουμε και να υιοθετήσουμε μέσα στα πρωτόκολλα ταξιδιών το ζήτημα των εμβολιασμών. Είναι λογικό όποιος έχει λάβει το εμβόλιο, να μην απαιτείται να έχει κάνει και εργαστηριακές εξετάσεις πριν το ταξίδι», εξήγησε.

«Εμείς θα κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Δεν θα γίνονται μόνο με εμβολιασμό τα ταξίδια. Θα είναι ένας συνδυασμός και φυσικά θα παίζει ρόλο και η ταξινόμηση τεστ. Για παράδειγμα αν μια χώρα είναι κατηγορίας Α δεν θα απαιτείται κάτι για να ταξιδέψει κάποιος», συμπλήρωσε ο κ. Καρούσος.

Το health passport έχει να κάνει με την πιστοποίηση της αυθεντικότητας των εγγράφων που προσκομίζουν οι ταξιδιώτες. Αυτό μπορεί να είναι εμβόλιο ή και τεστ, συνέχισε.

«Υπάρχει όμως τεχνολογία που θα αναγνωρίζει την αυθεντικότητα των εγγράφων που θα ανεβάζει κανείς στο Cyprus Flight Passports», κατέληξε ο Υπουργός μιλώντας για το θέμα των ταξιδιών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ