«Δεν αγκάλιασα τον πατέρα μου για 9 μήνες και τελικά μου τον έφεραν σε σφραγισμένο φέρετρο με σελοφάν»

«Δεν υπάρχει πιο ναζιστική άποψη από αυτή που εκφράζουν οι αρνητές ότι ‘δεν πειράζει μεγάλοι άνθρωποι είναι’».

Article featured image
Article featured image

Κατά καιρούς, ο Κώστας Κρομμύδας είχε αναφερθεί στον πατέρα του δημόσιας, λέγοντας πως λόγω της κατάστασης απέφευγε να τον συναντήσει από κοντά, να τον αγκαλιάσει, να τον φιλήσει. Πρώτα ήταν δύο μήνες, ύστερα έγιναν έξι ώσπου τελικά ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας έλαβε τηλεφώνημα ότι ο πατέρας του πέθανε από κορωνοϊό. Είχαν να ανταμωθούν από κοντά 9 μήνες καθώς ο πατέρας του ζούσε στα Τρίκαλα και ο ηθοποιός στην Αθήνα.

Καθ’ όλη αυτή την περίοδο μιλούσαν μέσω βιντεοκλήσεων, με τον Κώστα Κρομμύδα να του υπόσχεται πως μόλις τελειώσει όλο αυτό θα τον πάει να μια ωραία μεγάλη εκδρομή. Τελικά αυτή η εκδρομή δεν έγινε ποτέ, καθώς αρχές Δεκεμβρίου ο πατέρας του γνωστού ηθοποιού και συγγραφέα πέθανε από κορωνοϊό χωρίς να έχει δίπλα του κανέναν.


kromudas_kai_pateras.jpg


Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την περιπέτεια του πατέρα του, κυρίως για να στείλει ένα μήνυμα στους αρνητές και σε όσους δεν προστατεύουν τους ηλικιωμένους. Μιλάει όμως και για την μοναξιά που βιώνουν οι ασθενείς με covid.

«Στην αρχή ο πατέρας μου είχε λίγο πυρετό και νομίζαμε ότι είχε ουρολοίμωξη γιατί δεν είχαμε κάποιο στον περιβάλλον με covid και δεν πιστέψαμε ότι είναι κορωνοϊός. Αλλά όταν αυτό συνέχισε, αποφασίσαμε να τον πάμε στο νοσοκομείο, εκείνος δεν ήθελε. Τελικά τον πήγαμε στο νοσοκομείο, του έκαναν τεστ covid, βγήκε θετικό και τον πήγαν στο θάλαμο covid. Του πήγε ένα μαξιλάρι η αδελφή μου και μετά δεν τον ξαναείδαμε ποτέ. Μας τον έφεραν σε ένα σφραγισμένο φέρετρο με σελοφάν».

Τρεις ώρες πριν φύγει του είπα: «Κράτα μπαμπά όσο μπορείς αλλά δεν τα κατάφερε» λέει ο Κώστας για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον μπαμπά του. «Το παράπονό μου είναι που δεν τον πήρα 9 μήνες μια αγκαλιά για να τον προστατεύσω και τελικά κόλλησε. Προσπαθήσαμε, προσέξαμε αλλά τελικά, κόλλησε κορωνοϊό. Μάλλον από κάποιο ασυμπτωματικό… δεν ξέρω».

«Πρέπει να προστατέψουμε τους μεγάλους ανθρώπους, φεύγει μια γενιά ανθρώπων… είναι σαν να πέφτει καθημερινά ένα αεροπλάνο με 100 ανθρώπους και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα. Κι αυτοί που δεν προσέχουν πρέπει να δείξουν πλέον μια υπεύθυνη στάση. Το οφείλουμε σε αυτούς που μας μεγάλωσαν» λέει ο Κώστας φορτισμένος στο TLIFE.

Και ξεσπά: «Κάποιος έπρεπε να διδάξει συνείδηση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει πιο ναζιστική άποψη από αυτή που εκφράζουν οι αρνητές ότι ‘δεν πειράζει μεγάλοι άνθρωποι είναι’! Πεθαίνουν… και θα πέθαιναν έτσι κι αλλιώς. Οι άνθρωποι με κoρωνοϊό φεύγουν σε συνθήκες απόλυτης μοναξιάς».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ