«Ο αδελφός μου είναι πολύ λυπημένος και λέει ότι είναι άδικο τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο ενώ εκείνος όχι»

Μια μαθήτρια 4ης Δημοτικού έγραψε ένα πολύ ώριμο γράμμα απευθυνόμενη στον Υπουργό Παιδείας.

Article featured image
Article featured image


Η Στυλιανή είναι μαθήτρια της 4ης Δημοτικού σε σχολείο της Λευκωσίας. Είναι μια μαθήτρια που τον τελευταίο χρόνο έχει αναγκαστεί να προσαρμοστεί, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά, σε μία περίεργη κατάσταση που καλά-καλά δεν αντιλαμβάνεται και όμως κατανοεί πολύ καλύτερα από πολλούς ενήλικες.

Χθες, η Στυλιανή έγραψε ένα γράμμα προς τον Υπουργό Παιδείας θέλοντας να εκφράσει το παράπονό της για τον αδερφό της ο οποίος υποχρεώθηκε σε καραντίνα στο σπίτι καθώς θεωρήθηκε επαφή κρούσματος ενώ παράλληλα ζήτησε και μία χάρη από τον Υπουργό.

8 Δεκεμβρίου 2020

Κύριε Υπουργέ Παιδείας,

Πηγαίνω στη Δ’ Δημοτικού σε ένα σχολείο της Λευκωσίας. Παρόλο που τηρούμε τα μέτρα και βάζουμε αντισηπτικό θα ήθελα να αναφέρω κάτι και να πω την άποψή μου. Στην τάξη του αδελφού μου βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού και παρόλο που έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό, θεωρήθηκε επαφή. Δεν καθόταν δίπλα του και ούτε έπαιζε μαζί του. Μπήκε καραντίνα γιατί καθόταν πίσω του. Ο αδελφός μου είναι πολύ λυπημένος, θυμωμένος και λέει ότι είναι άδικο τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο ενώ εκείνος όχι. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του γιατί κι εγώ έτσι θα ένιωθα. Χάνει τη γυμναστική, την αγωγή ζωής, τα θρησκευτικά του και πολλά άλλα μαθήματα. Δεν είναι σωστό να μπαίνει καραντίνα διότι τα υπόλοιπα παιδιά πάνε σχολείο και έχουνε την ίδια δασκάλα. Ευτυχώς η δασκάλα του του κάνει μια ώρα teams, ελληνικά και μαθηματικά. Σε λίγες μέρες που θα λήξει η καραντίνα του (14 μέρες) και πάει πάλι σχολείο, αν ξαναβρεθεί κρούσμα στην τάξη του και ξαναμπεί σε καραντίνα δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με τη γιαγιά και τον παππού μου που είναι πολύ άρρωστος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ TEAMS ΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Στυλιανή, Δ’ τάξη.


130767638_188246919681803_745916932394041918_o.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ