Ένα τραγούδι για την Τετάρτη (9 Δεκεμβρίου 2020)

«Το νερό των Σταγιατών» του Αλκίνοου κυκλοφόρησε σε μια νέα διασκευή, μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας, με τον ίδιο τον δημιουργό του τραγουδιού να γράφει πέντε ωραία λόγια για το αποτέλεσμα που είδε και άκουσε.

Article featured image
Article featured image

«Η συλλογική αυτή ερμηνεία φίλων είναι ιδιαίτερα σημαντική για το χωριό και για τον αγώνα για ελεύθερα νερά. Στη δύσκολη ώρα, δύο πράγματα σε δυναμώνουν: η πίστη στις αξίες που διάλεξες και η συμπαράσταση των συνανθρώπων σου».

Με αυτές τις δύο κουβέντες ο Αλκίνοος Ιωαννίδης προλογίζει στην ανάρτησή του το βίντεο του Ogdoo Music Group, αλλά κυρίως τη συγκινητική διασκευή και τη συγκινητική πράξη.

Δείτε παρακάτω το βίντεο και ακολούθως διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση του δημιουργού:


Με αφορμή την κυκλοφορία της διασκευής του τραγουδιού «Το νερό των Σταγιατών», από το Ogdoo Music Group, o Αλκίνοος Ιωαννίδης έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Κυκλοφόρησε χθες από το Ogdoo Music Group μια πολύ συγκινητική διασκευή του τραγουδιού «Το νερό των Σταγιατών». Η συλλογική αυτή ερμηνεία φίλων είναι ιδιαίτερα σημαντική για το χωριό και για τον αγώνα για ελεύθερα νερά. Στη δύσκολη ώρα, δύο πράγματα σε δυναμώνουν: η πίστη στις αξίες που διάλεξες και η συμπαράσταση των συνανθρώπων σου. Η συμπαράστασή σας λοιπόν υπήρξε και εξακολουθεί να είναι πολύτιμη για όλες και όλους μας, όλο αυτό το διάστημα.

Πήρατε τον αγώνα μιας χούφτας ανθρώπων και τον κάνατε και δικό σας. Έναν αγώνα αντίστασης του πολιτισμού απέναντι στη χυδαιότητα, της φύσης απέναντι στην εκμετάλλευση, του ουσιαστικού απέναντι στην αρπαχτή, της ανθρωπιάς απέναντι στον παραλογισμό, της ομορφιάς απέναντι στον αυταρχισμό. Η τελευταία αυτή κίνηση των ηχοληπτών, κινηματογραφιστών, μουσικών και ερμηνευτών επιβεβαιώνει πως η προσπάθειά μας δεν είναι τοπικιστική ή ευκαιριακή, ούτε και σταματά όποτε οι ειδήσεις σιωπούν.

Δεν είχα καμιά ανάμιξη στην όλη διαδικασία της παραγωγής. Η διασκευή πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία και εργασία συναδέλφων, αρκετούς από τους οποίους δεν γνωρίζω προσωπικά. Σε μια εποχή που οι ζωές των καλλιτεχνών γίνονται όλο και πιο δύσκολες, αισθάνομαι ακόμη μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για αυτή τους τη γενναιοδωρία. Για τον κόπο, το χρόνο, τη χαρά και το ταλέντο που χάρισαν σε έναν κοινό, σημαντικό σκοπό. Τους φιλώ και τους εύχομαι αντοχή, πίστη στη δύναμη της τέχνης μας και κάθε καλό στο δρόμο τους.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

✒️Κυκλοφόρησε χθες από το Ogdoo Music Group μια πολύ συγκινητική διασκευή του τραγουδιού «Το νερό των Σταγιατών». Η...

Δημοσιεύτηκε από Alkinoos Ioannidis - Αλκίνοος Ιωαννίδης στις Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ