Για ποιες έωλες κατηγορίες κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδάκης;

Πώς θα κινηθεί μετά τη διαγραφή του, από την ΕΔΕΚ;

Article featured image
Article featured image

Σε διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη, ως μέλος του Κινήματος, προχώρησε χθες βράδυ το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ, έπειτα από μία πολυήμερη διαμάχη μεταξύ της ηγεσίας της ΕΔΕΚ και του Ευρωβουλευτή, με αφορμή τις καταγγελίες για αντικομματική συμπεριφορά.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του, ο κος Παπαδάκης χαρακτήρισε τη διαγραφή του ως «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, με τρύπια κατηγορητήρια, έωλες κατηγορίες και στημένες διαδικασίες, που δεν του προκάλεσε καμία έκπληξη».

Ενώ τόνισε πως τα «νέα ήθη» που έχουν εισβάλει στην ΕΔΕΚ είναι αυτά που στην ουσία τον απομάκρυναν από το κόμμα, σε μια στημένη διαδικασία και θα κινηθεί νομικά. «Θα παραμείνω ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ μέχρι το τέλος της θητείας μου. Με τίμησαν περίπου 12 χιλιάδες συμπολίτες μου για να είμαι ευρωβουλευτής και θα αγωνίζομαι για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Κανένας δεν μπορεί να με αποβάλει από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Άλλοι θα πρέπει να αποβληθούν. Δεν προχώρησα σε καμία καταγγελία, ανέφερε, για να μην πλήξω το κόμμα γι’ όσα συνέβαιναν την προηγούμενη περίοδο».


Η ανακοίνωση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, όπως δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα (11/2)

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ σε αποψινή του συνεδρίαση με θέμα τις καταγγελίες εναντίον του Ευρωβουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπαδάκη για αντικομματική συμπεριφορά, αφού έλαβε υπόψην του όλες τις μαρτυρίες και τεκμήρια που κατατέθηκαν ενώπιόν του, καθώς επίσης και τη συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαδάκη με την απόφασή του να αποταθεί στο δικαστήριο για ερμηνεία εγγράφου το οποίο ο ίδιος υπέγραψε εν μέσω της εν εξελίξει πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του, δείχνει ξεκάθαρα τις μεθοδευμένες ενέργειές του για να παρέμβει και να επηρεάσει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αλλά και της κοινής γνώμης.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν, ούτε την υστάτη δεν έχει δείξει τον παραμικρό σεβασμό στο κόμμα που τον εξέλεξε και στις εσωτερικές νόμιμες καταστατικές διαδικασίες.
Η όλη στάση και συμπεριφορά του αποδεικνύει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι ο ίδιος έχει θέση τον εαυτό του εκτός κόμματος.

Ως εκ τούτου το Πειθαρχικό Συμβούλιο μη έχοντας άλλη επιλογή αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή του από το μητρώο μελών του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Το σκεπτικό της απόφασης θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Πειθαρχικό Συμβούλιο Κ.Σ. ΕΔΕΚ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ