Η Tilda Swinton έπεισε τον Αλμοδοβάρ να δημιουργήσει μία ταινία στα αγγλικά

Σύμφωνα με το IndieWire, φαίνεται πως η Tilda Swinton κατάφερε να πείσει τον Ισπανό σκηνοθέτει να δημιουργήσει τελικά ένα μη ισπανικό έργο.

Article featured image
Article featured image

Το νέο επιβεβαιώνει και ο ηθοποιός Kyle Buchanan, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο οποίος ως γνωστό αρθρογραφεί στους New York Times. Ο ίδιος αναφέρει πως ο Αλμοδοβάρ του είπε για τη μικρού μήκους ταινία του με τίτλο «Ανθρώπινη Φωνή» (The Human Voice), στην οποία, το πιο πιθανό είναι πως, θα πρωταγωνιστούν μόνο η Σουίντον και ένας σκύλος.

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο μονόπρακτο θεατρικό έργο του Jean Cocteau). Η υπόθεση: Δια τηλεφώνου, μια γυναίκα μαθαίνει ότι ο μακροχρόνιος εραστής της είναι έτοιμος να παντρευτεί κάποιο άλλο άτομο, την επόμενη μέρα.

Ο Αλμοδοβάρ δήλωσε στην IndieWire ότι έχει ήδη συζητήσει με τη Σουίντον τρόπους να αναβαθμίσει την ιστορία και ότι αισθάνεται σίγουρος, ότι βρήκε τη σωστή μούσα για το αγγλικό ντεμπούτο του.

«Χρειάζεται να νιώσεις ότι κάποιος σε καταλαβαίνει απόλυτα», είπε. «Στην περίπτωση της Tilda, είναι ακριβώς όπως το είχα ονειρευτεί. Είναι τόσο ανοιχτή, τόσο έξυπνη. Μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση με τη λογική. Στην πρόβα, αλληλοκαταλαβαινόμασταν σε μεγάλο βαθμό».

pedroandtilda - Copy.jpg


Η είδηση της συνεργασίας του δεν αποτελεί έκπληξη από την πλευρά της Σουίντον, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της δουλειάς της ηθοποιού, η οποία έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν ήταν η αγγλική -όπως πχ ο σκηνοθέτης του «Parasite», Bong Joon Ho, με τον οποίο έχει συνεργαστεί δύο φορές.

Κι ενώ η διάρκεια αυτού του έργου θα είναι μόνο 15 λεπτά περίπου, ο Αλμοδοβάρ λέει ότι θα το χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο για να σκηνοθετήσει σκηνές από το επόμενο εγχείρημά του στα αγγλικά.

Ο σκηνοθέτης εργάζεται πάνω στη προσαρμογή της συλλογής των διασυνδεδεμένων ιστοριών της Lucia Berlin, με τίτλο: «A Manual for Cleaning Women: Selected Stories», ενώ στο παρελθόν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εργάζεται πάνω σε μια ταινία που λάμβανε χώρα σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ