Τα «Παράσιτα» σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (μετά τα Όσκαρ)

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί εισπράξεων και πότε έρχεται η ταινία στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image


Ήταν να μην πάρει φόρα το θρίλερ του Νοτιοκορεάτη Bong Joon Ho, Παράσιτα, αφού η φόρα που το οδήγησε στα Όσκαρ και του χάρισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας, όχι μόνο δεν μετριάστηκε μετά τη βράβευση, αλλά εκτοξεύθηκε ακόμη περισσότερο.

Τα «Παράσιτα» απολαμβάνουν την δόξα των Όσκαρ τους και ένα θεαματικό ρεκόρ στο box office, καθώς το νέο κύμα των σινεφίλ έδωσε τεράστια ώθηση στην ταινία, φέρνοντας στα αμερικανικά ταμεία 5,5 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κάνοντας μια εξαιρετική αύξηση εισιτηρίων της τάξης του 234% που είναι και η μεγαλύτερη για νικητή Όσκαρ εδώ και μια δεκαετία.

Στις επτά ημέρες από τα βραβεία Όσκαρ στις 9 Φεβρουαρίου, τα «Παράσιτα» έφεραν 8,8 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 20% των εγχώριων αποδόσεων.


Μέχρι σήμερα η ταινία έχει κάνει 44 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, ένα τεράστιο ποσό για μια ξενόγλωσση ταινία ενώ στο εξωτερικό κέρδισε 131 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλο που η ταινία είναι διαθέσιμη σε πλατφόρμες οικιακής ψυχαγωγία από τον Ιανουάριο, προβλήθηκε σε 2.001 αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο κάτι που σηματοδοτεί την ευρύτερη προβολή για ξενόγλωσση ταινία από το 2004 με το «Kung Fu Hustle» που προβλήθηκε σε 2.503 χώρους.

Το γεγονός πως αυτή είναι μια ταινία με υπότιτλους καθιστά αυτή την απόδοση ακόμη πιο σημαντική σημειώνει το Indiewire. Τα «Παράσιτα» είναι πιθανό να προσθέσουν 15 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα στο σύνολο πριν από τη νίκη και να περάσουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια κάτι που θα κάνει την ταινία να περάσει μπροστά από τέσσερις από τους τελευταίους εννέα νικητές, όλοι εκ των οποίων ήταν στην αγγλική γλώσσα.
Τα «Παράσιτα» στην Κύπρο

Λίαν συντόμως η βραβευμένη ταινία πρόκειται να κατηφορίσει για προβολές στην Κύπρο. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, τα «Παράσιτα» κάνουν πρεμιέρα στα K Cineplex.

Η ταινία είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ