Η πρώτη μεγάλη ιταλική πόλη προσφέρει σπίτια με 1 ευρώ

Ακόμη μία καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους άρδην.

Article featured image
Article featured image

Μετά από μία σειρά ιταλικών χωριών - από το γραφικό ορεινό Ollali έως τον παραθαλάσσιο σισιλιάνικο οικισμό Cammarata - τώρα για πρώτη φορά και μία πόλη της Ιταλίας προσφέρει σπίτια στη συμβολική τιμή τού ενός ευρώ, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τον πληθυσμό του.

Ο Τάραντας, ένα λιμάνι στις ακτές της Απουλίας, στο «τακούνι» της Ιταλίας, βιώνει δραματική μείωση του πληθυσμού τα τελευταία χρόια, κάτι που οι τοπικοί αξιωματούχοι θέλουν να αναστρέψουν.

taranto.jpg

Όπως γνωστοποίησε στο CNN η Φραντσέσκα Βιτζιάνο, σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς, o δήμος θα αρχίσει να διαθέτει τα ιδιόκτητα κτίσματά του στην παλιά πόλη του Τάραντα στην τιμή του ενός ευρώ, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει νέους κατοίκους.

Οι αγοραστές θα πρέπει, βεβαίως, να ανακαινίσουν τα σπίτια, μία διαδικασία που προφανώς ανεβάζει κατά πολύ το κόστος της διαμονής τους στην πόλη.


1478713454_original.jpeg


Ο στόχος των τοπικών αρχών είναι, λοιπόν, διπλός. Και αφορά τόσο στην αύξηση του πληθυσμού της πόλης, όσο και την «αναγέννηση» κτισμάτων ερειπωμένων κι αναξιοποίητων. Αυτή τη στιγμή, διατίθενται ήδη 15 κτίρια ενώ σύντομα αναμένεται να δοθούν κι άλλα προς πώληση. Η νότια περιοχή της Απουλίας φημίζεται για την κουζίνα της, την πέτρινη αρχιτεκτονική της και τις συγκλονιστικές πόλεις των ακτών της.

1af784ba43affd95dd31f9bd4d9d982e.jpg

unnamed.jpg

Ο Τάραντας, ελληνική αποικία τού 8ου π.Χ αιώνα, βρίσκεται στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας κι αποτελεί σημαντικό λιμάνι κι εμπορικό κέντρο του ιταλικού Νότου. Στην άκρη του δεσπόζει το κάστρο του, το περίφημο Castello Aragonese ενώ είναι γνωστό και για τη βιομηχανία χάλυβα που φιλοξενεί - που πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντιδράσεων για τις ρυπογόνες εκπομπές.

Η Βιτζιάνο εξηγεί πως η εκστρατεία του ενός ευρώ είναι μόλις μία από τις πρωτοβουλίες τουριστικής αναβίωσης της πόλης. Επιχειρηματολογεί, λέγοντας πως «έχουμε μεγάλο λιμάνι, η κρουαζιέρα επιστρέφει στην πόλη, κι επίσης διαθέτουμε πάντα άνοιξη».

Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ