Τι ρούχα φορούσες όταν χώρισες με τον/τη σύντροφό σου

6 άτομα ποζάρουν με τα «ρούχα του χωρισμού» τους και εξηγούν τι και πώς.

Article featured image
Article featured image


Το να χωρίζεις δεν είναι εύκολο πράγμα, όποια και να είναι η συνθήκη που σε οδηγεί σε αυτή την απόφαση. Αν ειδικά αποφασίσεις να το κάνεις face to face (που είναι το σωστό) και όχι με κάποιο μήνυμα ή τηλέφωνο, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για ευνόητους λόγους.

Πώς το κάνεις, όμως, αυτό; Πώς λες στον/στη σύντροφό σου ότι δεν πάει άλλο και ο καθένας πρέπει να τραβήξει το δρόμο του; Συνήθως αυτός/αυτή που παίρνει την απόφαση το προετοιμάζει για μέρες. Στήνει σκηνικό, κάνει πρόβες για το διάλογο, τις απαντήσεις που θα κληθεί να δώσει. Όλα είναι σημαντικά άλλωστε μία τέτοια στιγμή, ακόμη και τα ρούχα που φοράς, όσο περίεργο και αν σου ακούγεται.

«Τι επέλεξες να φορέσεις όταν αποφάσισες να χωρίσεις;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στο τραπέζι και 10 φρεσκοχωρισμένοι έστειλαν φωτογραφίες και απάντησαν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο VICE Serbia

Marija, 25 ετών

1537555957816-IMG-3072.jpeg

«Γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα να λήξω τη σχέση, ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω με συμπόνια, επειδή θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε παρέα με τους ίδιους ανθρώπους. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να παραμείνουμε φίλοι. Για να το κάνω όσο πιο ανώδυνο γινόταν, σχεδίασα τον χωρισμό προσεκτικά. Διάλεξα αυτά τα ρούχα, επειδή είναι πολύ ουδέτερα – δεν ήθελα να στείλω άλλα μηνύματα, πέραν του το ότι σοβαρολογούσα».




Bruna Daria, 20 ετών

1537356573511-IMG-2649.jpeg

«Είδα τον χωρισμό σαν επαγγελματικό ραντεβού. Τον σχεδίασα έτσι και ντύθηκα ανάλογα. Κανόνισα να βρεθούμε για καφέ, του είπα ό,τι είχα να του πω, σηκώθηκα και έφυγα. Καθόταν εκεί σαν κούτσουρο και δεν έλεγε κουβέντα. Ένας από τους λόγους που τον χώρισα ήταν η αφόρητη σιωπή του».




Aleksandar, 35 ετών

1537357010381-2.jpeg

«Δεν είχα σχεδιάσει τον χωρισμό, μέχρι που συνέβη. Έκανα ντους, πήρε το κινητό μου και βρήκε κάτι μηνύματα στο Instagram, όπου σχεδόν φλέρταρα με άλλες. Έτσι, ήρθε να μου ζητήσει τον λόγο μπροστά στο μπάνιο και ξεκινήσαμε αμέσως να τσακωνόμαστε. Δεν θα σχεδίαζες να φορέσεις αυτά τα ρούχα για έναν χωρισμό, αλλά ήταν το πρώτο πράγμα που βρήκα μπροστά μου για να φορέσω».




Tara, 24 ετών

1537357191952-3.jpeg

«Τα είχα με κάποιον δύο χρόνια, αλλά και μετά από τόσον καιρό δεν ήξερα πού βρισκόμασταν. Φερόταν σαν μαλάκας. Ένα βράδυ πριν από έναν μήνα, αποφάσισα να τον πιέσω, για να πάρω όλες τις απαντήσεις που ήθελα. Δεν σχεδίαζα να χωρίσω μαζί του, αλλά ήμουν έτοιμη να το κάνω. Αποφάσισα να δείχνω στα καλύτερά μου, σε περίπτωση που κατέληγα να νιώθω χάλια. Χωρίσαμε εκείνο το βράδυ».




Milena, 25 ετών

1537359156917-4.jpeg

«Ζούσα με τον τότε φίλο μου για μερικά χρόνια, όταν ένιωσα την ανάγκη να λήξω τα πράγματα. Δεν ήξερα πώς να το προσεγγίσω, αλλά νομίζω ότι διάλεξα αυτά τα φρικτά ρούχα, για να του το κάνω πιο εύκολο – ένας τρόπος να πω ότι δεν είμαι και τόσο φοβερή και πως είναι καλύτερα χωρίς εμένα. Είναι τα κλασικά ρούχα που φοράω στο σπίτι – ένα λεκιασμένο κοντομάνικο και σκισμένο παντελόνι πιτζάμας. Κανονικά, με αυτά δεν θα πήγαινα ούτε ως το ψιλικατζίδικο».



An đela, 28 ετών

1537359453863-6F77E73B-1093-4860-884E-0687A4B3D7F1.jpeg

«Ήταν πολύ οδυνηρός χωρισμός. Ήταν η μοναδική φορά που φόρεσα αυτό το φόρεμα. Το έχω απλώς στην ντουλάπα μου από τότε, αν και είναι του αγαπημένου μου σχεδιαστή. Μου θυμίζει έντονα αυτό που συνέβη. Το φόρεσα επειδή ήταν καινούργιο και ήθελα να είμαι ωραία, αλλά τα πράγματα πήγαν άσχημα, επειδή ο πρώην μου είναι ηλίθιος».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ