Έρχεται το πρώτο Πάρκο για Σκύλους στη Λεμεσό

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε υφιστάμενο πάρκο στην περιοχή της Χονδρικής Αγοράς στο Ζακάκι.

Article featured image
Article featured image



Το πρώτο πάρκο για σκύλους στο Ζακάκι, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.


dogs-in-a-park-file-photo-1280x720.png




Η δημιουργία πάρκου για σκύλους είχε τεθεί ως ζήτημα τον Αύγουστο του 2018, μετά από απόφαση του Δήμου Λεμεσού να απαγορεύσει την παρουσία ζώων στην περιοχή του μόλου.



iStock-954817148-1.jpg

Ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης επισκέφθηκε τον χώρο όπου προγραμματίζεται να γίνει το έργο, σε υφιστάμενο πάρκο στην περιοχή της Χονδρικής Αγοράς στο Ζακάκι. Η επίσκεψη έγινε στην παρουσία λειτουργών του δήμου, των κτηνιατρικών υπηρεσιών και μελών φιλοζωικών οργανώσεων.


Το πάρκο θα διαμορφωθεί κατάλληλα, με περίφραξη και χώρο για τα σκυλιά όπου θα μπορούν να παίξουν, πάντα με τη συνοδεία των ιδιοκτητών τους. Θα υπάρχουν επίσης αμμοδόχοι τάφροι και ειδικοί κάλαθοι για τα απορρίμματα των σκύλων, ώστε το πάρκο να διατηρείται καθαρό.



Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, το συγκεκριμένο τεμάχιο πρόκειται να περιφραχθεί ασφαλώς και θα είναι ένας χώρος όπου θα μπορούν να πάνε τα σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους. Ακόμα, θα κανονισμοί, χώρος όπου τα σκυλιά θα μπορούν να παίξουν, καθώς και παγκάκια για τους ιδιοκτήτες των ζώων.




Δίπλα από τον χώρο όπου αναμένεται να λειτουργήσει το πάρκο, λειτουργεί εδώ και χρόνια το καταφύγιο σκυλιών του Δήμου Λεμεσού. Στο καταφύγιο υπάρχουν αυτό το διάστημα δέκα περίπου σκυλιά, τα οποία φροντίζουν λειτουργοί του δήμου.


DSC0210.jpg




Σκέψεις γίνονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο, και για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου πάρκου στον πρώην σκυβαλότοπο στη Φασούλα, στην περιοχή που λειτουργεί η Μονάδα Ανακύκλωσης. Το πλάνο αφορά τον σχεδιασμό ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης σκυλιών, όπου πιθανότατα δεν θα είναι απαραίτητο το λουρί.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ