Έρχονται Κύπρο ο Κάρολος και η Καμίλα

Ενημερωθήκαμε μόλις, από τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστία.

Έρχονται Κύπρο ο Κάρολος και η Καμίλα

Ενημερωθήκαμε μόλις, από τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστία.

Article featured image
Article featured image

Ο Πρίγκηπας της Ουαλίας κα η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν από κοινού την Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας του νησιού.

Κατόπιν αιτήματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία, από την Τετάρτη 18 μέχρι το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

Αναφέρει η ανακοίνωση της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστίας:

«Οι Αυτών Υψηλότητες θα πραγματοποιήσουν την πρώτη βασιλική επίσκεψη στο νησί από το 1993, όταν Η Αυτής Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα παρέστη στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας. Η επίσκεψή Των Αυτών Υψηλοτήτων λαμβάνει χώρα κατά την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Το πρόγραμμα θα τιμήσει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου και των ανθρώπων τους, την κοινή μας πορεία στην Κοινοπολιτεία και τη σύγχρονη σχέση των χωρών μας σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η επιστήμη.

Η επίσκεψη θα αναγνωρίσει επίσης τον ρόλο του ΗΒ ως μεγαλύτερου συνδρομητή στρατευμάτων στην Ειρηνευτική Δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο».


Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Στίβεν Λίλι είπε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που οι Αυτών Υψηλότητες αποφάσισαν να επισκεφθούν την Κύπρο και ανυπομονών να τις καλωσορίσω εδώ. Πρόκειται για τη σημαντικότερη επίσκεψη από το ΗΒ στην Κύπρο από την επίσκεψη της ΑΜ της Βασίλισσας το 1993.


Εξήντα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, η επίσκεψη αυτή αποτελεί απόδειξη των στενών και διαρκών δεσμών φιλίας μεταξύ των χωρών και των λαών μας και μιας σχέσης που δυναμώνει συνεχώς. Η επίσκεψη θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία να αναδειχθούν οι σημαντικοί Κοινοπολιτειακοί δεσμοί ανάμεσα σε όλους τους Κύπριους και το ΗΒ, οι οποίοι είναι εμφανείς σε πολλές από τις κοινές μας αξίες και τους κοινούς μας θεσμούς».

Θα είναι η πρώτη κοινή επίσκεψη Των Αυτών Υψηλοτήτων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στη Λευκωσία και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στις περιφέρειες Τροόδους και Λάρνακας όπου Οι Αυτών Υψηλότητες θα αναδείξουν την πλούσια και μοναδική κληρονομιά της Κύπρου στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη χειροτεχνία. Ο Πρίγκηπας και η Δούκισσα θα συναντηθούν επίσης με στρατιωτικό προσωπικό και οικογένειες που βρίσκονται στις Βρετανικές Βάσεις.

Το πρόγραμμα Των Αυτών Υψηλοτήτων θα συμπεριλαμβάνει επίσκεψη στη Νεκρή Ζώνη προς αναγνώριση του έργου των ΗΕ προς την κατεύθυνση διατήρησης της ειρήνης, καθώς και για ανάδειξη πρωτοβουλιών για ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου. Ο Πρίγκηπας της Ουαλίας θα χαιρετίσει επίσης τη Συνάντηση της Μπλε Χάρτας της Κοινοπολιτείας στη Λάρνακα, και θα έχει επαφές με τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης, ως Προστάτιδα του Battersea Dogs & Cats Home, θα επισκεφθεί το οικείο καταφύγιο που συνεργάζεται με την Ακαδημία Battersea Home για να διαπιστώσει πώς ο οργανισμός αυτός εφαρμόζει τα διδάγματά του στην Κύπρο. Επιπλέον, Η Αυτής Υψηλότητα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για ανάδειξη του ζητήματος της οικογενειακής και σεξουαλικής κακοποίησης ανά τον κόσμο, μέσω επαφών με οργανώσεις που υποστηρίζουν θύματα στην Κύπρο.

Οι Αυτών Υψηλότητες θα αναχωρήσουν από την Κύπρο για επίσημη επίσκεψη στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας στις 21 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ