Ο viral συγκλονιστικός μονόλογος της Σίνθια Νίξον είναι κάτι που όλοι μας πρέπει να δούμε

Ανέβηκε χθες το βράδυ στα social media και λίγη ώρα μετά έγινε το απόλυτο hot topic του διαδικτύου.

Article featured image
Article featured image

«Να είσαι κυρία, είπαν. Η φούστα σου είναι πολύ κοντή. Το παντελόνι σου είναι πολύ στενό. Μην δείχνεις τόση σάρκα... Χαλάρωσε. Γίνε λίγο σέξι. Μην προκαλείς όμως... Να δείχνεις φυσική. Βάψε τα μαλλιά σου. Όχι μπλε. Το μπλε δεν δείχνει φυσικό. Μη μιλάς. Μίλα. Πρόσεξε μη σε βιάσουν. Μην περπατάς μόνη σου. Να προσέχεις τον άντρα σου. Να του μαγειρεύεις. Δεν θέλεις παιδιά; Σε λίγα χρόνια θα θελήσεις. Να είσαι κυρία, είπαν…».

Ένας συγκλονιστικός μονόλογος από την ηθοποιό και πολιτικό Σίνθια Νίξον, με τον τίτλο «Be a Lady, They Said» ανέβηκε στο Ιnstagram από το περιοδικό Girls.Girls.Girls και σε ελάχιστη ώρα έγινε viral.

Η Σίνθια Νίξον εμφανίζεται να απαγγέλει έναν μονόλογο για τα «πρέπει» και για τα «δεν» που επιβάλλονται ακόμα στις γυναίκες με φόντο έναν καταιγισμό εικόνων από θηλυκά πρότυπα.

Εν μέσω της πολιτικής δράσης της στο πλευρό του Μπέρνι Σάντερς, η 53χρονη ηθοποιός βρήκε τον χρόνο να απαγγείλει για το εντυπωσιακό τρίλεπτο βίντεο μέσα από τα οποίο καταμαρτυρεί όλα αυτά τα καταναγκαστικά και αντιφατικά συχνά μεταξύ τους, που υποχρεώνονται να κάνουν οι γυναίκες για να παραμένουν συγχρόνως «σεμνές» και «ελκυστικές», ρισκάροντας διαρκώς να θεωρηθούν «δύσκολες», «τρελές φεμινίστριες», «bossy», «bitchy», και ούτω καθεξής...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ