Εκτός από τον κορονωϊό, οι Κινέζοι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι ακόμα πιο περίεργο

Παράνοια (ή αλλίως όταν η ζωή αντιγράφει το Black Mirror).

Article featured image
Article featured image

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού να βρίσκεται στο πικ της, οι Αρχές της χώρας έχουν επιβάλει περιορισμό στις μετακινήσεις εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ όσοι πρέπει να βγουν στο δρόμο για κάτι επείγον οφείλουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όπως σε κάθε κέρφιου, όμως, πάντα υπάρχουν και αυτοί που δεν υπακούν στο γενικό πρόσταγμα και δρουν ανεξάρτητα και κατά πως γουστάρουν. Στη Κίνα, ωστόσο, αυτά δεν περνάνε και ο κορωνϊός δεν είναι παίξε γέλασε. Γι’ αυτό οι αρχές της χώρας επιστράτευσαν στον αγώνα συμμόρφωσης των απροσάρμοστων, drones, τα οποία πετούν πάνω από χωριά και περιοχές της χώρας ελέγχοντας ποιοι δεν υπακούν στους γενικούς κανονισμούς προστασίας που έχουν δοθεί.


Βίντεο που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Global Times δείχνει ένα drone που πετάει πάνω από χωριά στη Μογγολία, ενώ ακούγεται μια φωνή να δίνει εντολές. Μία ηλικιωμένη γυναίκα φαίνεται να κοιτάζει το drone με αμηχανία, καθώς η φωνή ακούγεται να λέει «ναι, θεία, αυτή είναι το drone που σου μιλάει, δεν πρέπει να περπατάς χωρίς να φοράς μάσκα».




Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Weibo έδειξε μια ομάδα ανθρώπων που παίζουν σε εξωτερικό χώρο ένα χωριό νοτιοδυτικά της χώρας. Το drone τους καλεί να σταματήσουν το παιχνίδι. Ένα ξεχωριστό βίντεο που δημοσιεύτηκε πάλι από την Global Times φέρεται να δείχνει ένα drone να ψεκάζει με απολυμαντικό ψεκασμού σε μία προσπάθεια ελέγχου του κοροναϊού.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Xinhua/ΑBC/CNN/NY POST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ