10 φωτογραφίες από τη «ζώνη αποκλεισμού» της πόλης Γουχάν

Σε καραντίνα η πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων.

Article featured image
Article featured image

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η κυβέρνηση της Κίνας ανάγκασε την πόλη του Γουχάν σε αποκλεισμό, στις 23 Ιανουαρίου. Περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά τουλάχιστον 9 εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν εκεί. Τώρα που έχουν περάσει περισσότερες από δύο εβδομάδες, η επιδημία έχει επιβαρύνει σε τρομερό βαθμό το ιατρικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις του Γουχάν και πολλά θύματα δεν λαμβάνουν επαρκή φροντίδα.


Για τους κατοίκους του Γουχάν, η ζωή μέσα σε μια φούσκα είναι αβέβαιη και τρομακτική. Αναγκάζονται να κάνουν υπομονή και να ελπίζουν ότι ο ιός θα εξαφανιστεί καθώς ο καιρός ζεσταίνει.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν πώς είναι η καθημερινή ζωή για ανθρώπους που παραμένουν στην πόλη.

kor 1.jpeg
ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΧΑΝ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: STR/AFP.

kor3.jpeg
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΗΔΕΙΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ, ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: STR/AFP.

kor7.jpeg
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΟΥΟΣΕΝΣΑΝ. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ 1.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: STR/AFP.

kor8.jpeg
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΧΑΝ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HECTOR RETAMAL/AFP.

kor2.jpeg
ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΟΥΧΑΝ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑ, ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝΩ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤEΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HECTOR RETAMAL/AFP.

kor4.jpeg
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΨΩΝΙΑ. Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟ ΓΟΥΧΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΟΔΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΟΥΧΑΝ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HECTOR RETAMAL/A

kor9.jpeg
Η ΠΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΟΙ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HECTOR RETAMAL/AFP.

kor5.webp
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ (HUANAN) ΣΤΟ ΓΟΥΧΑΝ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019-NCOV ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HECTOR RETAMAL/AFP.

kor10.png
ΕΝΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΓΟΥΧΑN, ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟKΤΩ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: STR/AFP.

kor11.png
ΚΑΘΩΣ Η ΠΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΧΑΝ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HECTOR RETAMAL/AFP.


Πηγή: Vice Asia

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ