Γνωρίζατε ότι μιλάτε Ελληνικά;

Πολίτες από διάφορες χώρες προφέρουν λέξεις στις γλώσσες τους, οι οποίες είναι ελληνικής προέλευσης. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Article featured image
Article featured image

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο μιλούν «ελληνικά» στην καμπάνια «Γνωρίζατε ότι μιλάτε Ελληνικά;», σε μια καμπάνια του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο βίντεο εμφανίζονται πολίτες διαφόρων χωρών, ηλικιών και επαγγελματικής απασχόλησης, που προφέρουν λέξεις στις γλώσσες τους και είναι ελληνικής προέλευσης.


Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε στο YouTube την καμπάνια «Did you know you speak Greek?» (Γνωρίζατε ότι μιλάτε Ελληνικά;), με στόχο να καταδείξει την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας μέσα από την ευρεία αντίληψη που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο μεταξύ των ειδικών, για τη συμβολή της ελληνικής στον γλωσσικό και πολιτισμικό εμπλουτισμό των ευρωπαϊκών και πολλών άλλων γλωσσών του πλανήτη.

Η 9η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, (ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού) καθιερώθηκε τον Απρίλιο του 2017 με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ