«Έχω τον κορωνοϊό και μέχρι τώρα δεν είναι και τόσο άσχημα»

Άντρας, που βρίσκεται ήδη 25 μέρες σε καραντίνα, γίνεται ο πρώτος που αφηγείται την εμπειρία του σε δημοσιογράφο.

Article featured image
Article featured image

Ο 70χρονος Αμερικανός Καρλ Γκόλντμαν, ιδιοκτήτης τοπικού ραδιοσταθμού στην Καλιφόρνια, έχει συμπληρώσει ήδη 25 μέρες σε συνθήκες καραντίνας, πρώτα μέσα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess ανοιχτά της Γιοκοχάμα και ακολούθως σε ειδική νοσηλευτική μονάδα στις ΗΠΑ. Από εκεί αφηγείται στην Washington Post την εμπειρία του.

«Είμαι λίγο πριν τα εβδομήντα και η πιο έντονη ασθένεια που έχω περάσει ποτέ ήταν πριν από χρόνια όταν είχα πάθει βρογχίτιδα. Είχα μείνει στο κρεβάτι αρκετές μέρες τότε. Αυτό εδώ ήταν πολύ πιο ανώδυνο μέχρι στιγμής: Ούτε ρίγη, ούτε πόνοι στο σώμα. Αναπνέω μάλλον εύκολα και δεν έχω μπουκωμένη μύτη. Αν ήμουν πίσω στο σπίτι μου, με τέτοια συμπτώματα μάλλον θα είχα πάει και στη δουλειά.

Μολύνθηκα από τον ιό στο Diamond Princess, το πλοίο που είχα πάει κρουαζιέρα με την γυναίκα μου την Τζέρι, και που μετά το τέλος του ταξιδιού παρέμεινε σε καραντίνα για 14 μέρες έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα. Όταν τελικά εγκαταλείψαμε το πλοίο, αισθανόμουν μια χαρά. Η θερμοκρασία μας ήταν φυσιολογική και μας είπαν ότι τα αποτελέσματα του δείγματος θα ήταν έτοιμα σε 48 ώρες. Ακόμα δεν είχαν έρθει όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Τόκιο όπου μας περιμέναν αεροσκάφη της αμερικανικής κυβέρνησης για να μας γυρίσουν πίσω.

Λίγο μετά την απογείωση με έπιασε ένας ελαφρύς βήχας που τον απέδωσα στον ξηρό αέρα της καμπίνας. Ήμουν εξαντλημένος και με πήρε ο ύπνος. Όταν ξύπνησα είχα πυρετό. Σηκώθηκα και πήγα στο πίσω μέρος του αεροσκάφους όπου μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν στήσει μια περιοχή καραντίνας με πλαστικές κουρτίνες. Μου πήραν την θερμοκρασία. Ήταν πάνω από 103 βαθμούς [Φάρεναϊτ – 39,5 Κελσίου]. Έμεινα λοιπόν στην καραντίνα και ξανακοιμήθηκα μέχρι την προσγείωση στην αεροπορική βάση Τράβις στην Καλιφόρνια…».


Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία του Καρλ Γκόλντμαν, μεταφρασμένη από την LIFO.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ