Μια πρωτόγνωρη διάσωση πύθωνα

Κτηνίατρος: «Δεν έχω δει ξανά κάτι ανάλογο…».

Article featured image
Article featured image

[Εικόνες που μπορεί να ενοχλήσουν]



Πείνασε και έφαγε μία ολόκληρη πετσέτα θαλάσσης ένας οικόσιτος πύθωνας στην Αυστραλία, κάτι που παρ'ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή. «Έχω δει περιπτώσεις ζώων να τρώνε αλλόκοτα πράγματα, είναι κοινό μεταξύ των ζώων, ωστόσο ποτέ δεν είχα ξαναδεί ή ακούσει φίδι να τρώει πετσέτα» παραδέχεται η δρ. Ολίβια Κλαρκ η κτηνίατρος από το Σίδνεϊ που με την ομάδα της κατάφεραν να σώσουν το λαίμαργο ερπετό.

«Βλέποντας για πρώτη φορά τη Μόντι, ήταν πραγματικό σοκ για μένα όταν έμαθα πως έφαγε μια πετσέτα θαλάσσης. Αντικείμενο που ήταν περίπου το ένα τρίτο του σώματός της. H κοιλιά της ήταν πρησμένη και σκληρή, οπότε ήταν εύκολο για μένα να καταλάβω πως είχε κάτι σφηνώσει μέσα της» σημειώνει η ίδια στην κάμερα του BBC.

Στο φίδι έγινε αναισθησία και οι απαραίτητες ακτινογραφίες, ώστε οι γιατροί να εντοπίσουν πού ακριβώς βρισκόταν η πετσέτα. Στη συνέχεια, με ενδοσκόπηση και με μία λαβίδα στο κατάλληλο μήκους - δεδομένου πως το φίδι ήταν άνω του ενός μέτρου - κατάφεραν να απομακρύνουν το αντικείμενο από την κοιλιά του.

Η κτηνίατρος σημειώνει πως, παρότι στο βίντεο η διαδικασία φαίνεται σύντομη, στην πραγματικότητα τούς πήρε ώρα. Στο τέλος τής επέμβασης η ίδια και η ομάδα της ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Το υλικό της επέμβαση αναρτήθηκε online από την κτηνίατρο και έγινε viral.



Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ