Πόσο πιθανόν είναι να κλείσουν τα σχολεία (και) στην Κύπρο

Η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας.

Article featured image
Article featured image

Με τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο να είναι γεγονός, πλέον εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την αποτροπή εξάπλωσής του σε ολόκληρη τη χώρα.

Πολλές από τις πληγείσες χώρες έχουν ήδη προβεί σε κλείσιμο πολλών χώρων συνάθροισης και δημόσιων κτηρίων, όπως για παράδειγμα τα σχολεία.

Υπάρχει και στην Κύπρο αυτή η σκέψη;

Απάντηση κλήθηκε να δώσει ο υπουργός Υγείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, πρωτοσέλιδο λέγοντας πως: «Στο Υπουργείο Παιδείας ακολουθούμε τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνεται λόγος για να κλείσουν τα σχολεία. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, με τα δεδομένα που έχουμε».

Ενώ παράλληλα ανέφερε: «όπως διαπιστώσαμε η Κύπρος δεν μπόρεσε να παραμείνει εκτός. Ήρθε δυστυχώς ο ιός αλλά πιστεύω όμως ότι η προετοιμασία που έγινε μας βρίσκει καλύτερα από άλλες χώρες και θα πρέπει τώρα όλοι στην πράξη πλέον να ακολουθούμε τις συστάσεις και τις οδηγίες που έχον δοθεί από το Υπουργείο Υγείας. Την παρακολουθούμε την κατάσταση. Αυτά που αναφέρουμε ισχύουν τώρα. Ενδεχομένως να αλλάξουν τα μέτρα και οι αποφάσεις οι οποίες παίρνουμε. Σε άλλες χώρες έχουν κλείσει σχολεία, επειδή μπορεί να υπήρξαν κρούσματα σε σχολικό προσωπικό. Πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί τα παιδιά ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Δεν υπάρχει χώρα που έκλεισε σχολεία ενώ υπήρξαν 1-2 κρούσματα. Δεν χρειάζεται πανικός», εξήγησε ο κος Προδρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ