Σε καραντίνα όσοι ταξιδεύουν από Ελλάδα στην Κύπρο

Το υπουργείο Υγείας κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών.

Article featured image
Article featured image

Σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό τίθενται οι Έλληνες ταξιδιώτες λόγω κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι ταξιδιώτες που θα έρχονται στο νησί θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες με βάση τις οποίες θα ακολουθούν συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού.

Η κατηγοριοποίηση των επισκεπτών θα πραγματοποιείται ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους και το αν αυτή βρίσκεται ψηλά στη λίστα κινδύνου αναφορικά με τον κορωνοϊό.


  • Κατηγορία 1: Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στην επαρχία Hubei της Κίνας, Ιταλία  Ιράν και Δημοκρατία της Κορέας, θα τίθενται σε υποχρεωτικό περιορισμό υπό ιατρική παρακολούθηση (καραντίνα) στην οικία τους (αν υπάρχει δυνατότητα) ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας.

  • Κατηγορία 2: Στους επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei) και Ειδική Διοικητική Περιοχή Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, καθώς και σε συγκεκριμένες περιοχές στην Ελλάδα (Νομός Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου), θα τίθενται σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό στην οικία τους (αν υπάρχει δυνατότητα) ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας για 14 μέρες υπό τηλεφωνική παρακολούθηση. Αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στην τηλεφωνική γραμμή 1420.

  • Κατηγορία 3: Επιβάτες που φθάνουν από Ελλάδα (εξαιρουμένων των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου), Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Βέλγιο και Σιγκαπούρη θα πρέπει να αυτόπαρακολουθούνται και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό Κέντρο 1420. Τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, περιορισμός μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας όλοι οι επιβάτες από τις κατηγορίες 1 και 2 θα οδηγούνται προς το ιατρείο του αεροδρομίου, ενώ σε ότι αφορά τα λιμάνια θα περιορίζονται στην καμπίνα τους.


Όλοι οι επιβάτες από τις κατηγορίες 1 και 2 θα οδηγούνται προς το ιατρείο του αεροδρομίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα λιμάνια θα περιορίζονται στην καμπίνα τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ