Δεν βοηθά (ούτε) ο καιρός

Βροχές, καταιγίδες, σκόνη και στο βάθος αισθητή πτώση θερμοκρασίας και χιόνια.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το kitasweather, από απόψε οι υψηλές νεφώσεις θα αυξηθούν περαιτέρω από τα νότια/νοτιοδυτικά καθώς το χαμηλό βαρομετρικό στην Αίγυπτο οργανώνεται και κινείται βόρεια προς την περιοχή μας. Να σας ενημερώσουμε ότι απόψε λόγω των υψηλών νεφώσεων που θα επικρατούν, αλλά και της αυξημένης φωτεινότητας του φεγγαριού θα παρατηρείται εντυπωσιακή Άλως.

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται συννεφιασμένος καιρός από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ την ίδια ώρα, αναμένονται σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Παράλληλα, ενισχυμένο ανατολικό ρεύμα αέρα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία θα είναι πιο πυκνή κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Από το βράδυ της Πέμπτης, αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες ενώ αναμένεται και περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων.

Την Παρασκευή συνεχίζουν οι βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν πτώση. Ταυτόχρονα, στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αιωρείται σκόνη, η οποία θα είναι πιο πυκνή σε σχέση με την Πέμπτη. Λόγω των φτωχών ατμοσφαιρικών δεδομένων από την περιοχή όπου θα μας έρθει το βαρομετρικό χαμηλό, αλλά και λόγω της ασυνήθιστης εξέλιξης της συγκεκριμένης διαταραχής, παρατηρούνται συνεχώς αλλαγές στα προγνωστικά στοιχεία και εκτιμούμε πως αυτό θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες αλλά και κατά την διάρκεια που θα μας επηρεάζει το χαμηλό. Για αυτό τον λόγο, θα παρουσιάζονται συχνές αλλαγές στις Τοποθεσίες και καλό θα ήταν να τις παρακολουθείτε αφού θα γίνονται αλλαγές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Σάββατο, αρχικά υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν ακόμη λίγες βροχές αλλά σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί, με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και με τους ανέμους να εξασθενούν περαιτέρω.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν μικρή άνοδο ενώ από την Τρίτη, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται και οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να σημειώνουν σταδιακή αισθητή πτώση. Όπως βλέπετε στην πρόγνωση του Τροόδους, τα όποια φαινόμενα παρατηρούνται από την Τετάρτη και έπειτα, φαίνεται πως θα είναι υπό την μορφή χιονιού με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ