Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα

Πριν από λίγες ώρες.

Article featured image
Article featured image

Έφτασε και στην Τουρκία ο κοροναϊός καθώς πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ένας άνδρας διαγνώστηκε με τον ιό και τόνισε πως ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση. Τα μέλη της οικογενείας του άνδρα βρίσκονται υπό παρακολούθηση, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Κοτζά δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του, για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής και είπε ότι η άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα, την οποία δεν κατονόμασε, καθώς και ότι έχει πλέον τεθεί σε καραντίνα. Σε αποκλεισμό και υπό ιατρική παρακολούθησε καραντίνα έχει επίσης τεθεί η οικογένειά του.

Ο Κότζα διαβεβαίωσε ότι οι τουρκικές αρχές θα αντιμετωπίσουν το κρούσμα «με διαφάνεια», προσθέτοντας πως «θα μπορούσα να κάνω την ανακοίνωση σήμερα (Τετάρτη) το πρωί».

«Ένα ή περισσότερα κρούσματα δεν θα πρέπει να θεωρούνται επιδημία. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός εισήλθε στη χώρα μας. Υπήρχε υψηλή πιθανότητα για κάτι τέτοιο και συνέβη. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό αυτή τη στιγμή. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας λαμβάνοντας τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Πρόκειται για εθνικό κίνδυνο, τα μέτρα πρόληψης είναι απλά», είπε ακόμη.

Ο Κότζα συνέστησε σε όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό να μένουν σε απομόνωση κατ' οίκον επί 14 ημέρες προληπτικά και παρότρυνε όλους τους τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο. Διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις κρατικές υπηρεσίες.

«Ένας ασθενής σε καραντίνα δεν είναι απειλή για μια ολόκληρη κοινωνία», καθησύχασε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ