Η UniteCyprusNow αναστέλλει τις μαζικές διαδηλώσεις

Καλεί σε στενή συνεργασία στο θέμα του κορωνοϊού.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο -από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία στον νότο και Γερμανία στον βορρά, η UniteCyprusNow αναστέλλει τη συμμετοχή της σε μαζικές διαδηλώσεις μέχρι νεωτέρας.

Τώρα είναι η ώρα για τις πλευρές να ενεργήσουν με υπευθυνότητα για την υγεία όλων των ανθρώπων στο νησί. Γι' αυτό το λόγο, καλούμε τον κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον κ. Μουσταφά Ακιντζί να εξουσιοδοτήσουν τη μακροχρόνια δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας να εργαστεί σε πλήρη, στενή και ανοιχτή συνεργασία για να αποτραπεί η διάδοση του ιού στο νησί, να μεταφέρει ακριβείς πληροφορίες για το θέμα και να εργαστεί πάνω σε κοινά μέτρα προστασίας.

Ο ιός δεν αναγνωρίζει ανθρωπογενείς διαχωρισμούς και για χάρη της υγείας όλων των ανθρώπων στο νησί, είναι επιτακτική ανάγκη για τις δύο πλευρές, όλες τις αρχές και τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργαστούν μεταξύ τους και με την κοινωνία των πολιτών για κοινή δράση.

Διατηρούμε τη διαφωνία μας με τη μονομερή απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να κλείσει τέσσερα σημεία διέλευσης. Η απόφαση πάρθηκε χωρίς διαβούλευση με την Τουρκοκυπριακή ηγεσία, τη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είναι υπεύθυνη για τις αλλαγές στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, και τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτή η απόφαση εφαρμόστηκε χωρίς να υπάρχουν αποτελεσματικά μέτρα στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, από όπου ήρθαν τα πρώτα δύο κρούσματα στο νησί.

Επιμένουμε ότι τα σημεία διέλευσης πρέπει να ανοίξουν και να ισχύσουν οι ίδιοι έλεγχοι που ισχύουν στα άλλα σημεία εισόδου. Τα προληπτικά μέτρα που θα παρθούν, πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα. Αυτό θα επιτρέψει τον έλεγχο περισσότερων ανθρώπων ενώ θα αυξήσει επίσης το ηθικό το οποίο έχει πληγεί σημαντικά ως επακόλουθο των τελευταίων εξελίξεων.

Η UniteCyprusNow θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για μια ειρηνική, δημοκρατική και ενωμένη Κύπρο - αυτή είναι η κατευθυντήρια αρχή όλων των δράσεών μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ