«Λανθασμένη και αναιτιολόγητη η απόφαση των τ/κ 'αρχών' να κλείσουν τα δύο σημεία διέλευση»

Η ανακοίνωση των «Unite Cyprus» για το κλείσιμο του Λιμνίτη και των Στροβιλιών.

Article featured image
Article featured image

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου

Είμαστε ενάντια σε κάθε μονομερή και αυθαίρετη απόφαση που λαμβάνεται χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και δικοινοτική συνεργασία. Όλες οι είσοδοι στη χώρα από αέρος και από θάλασσα είναι ανοιχτές ενώ οι αρχές και στις δύο πλευρές χρησιμοποιούν τον φόβο αντί του ορθολογισμού για να εξηγήσουν τις προσπάθειες τους να εδραιώσουν το φυσικό και νοητικό διαχωρισμό στη χώρα μας.

Γύρω μας υπάρχει μια σοβαρή παγκόσμια απειλή πανδημίας. Ο ιός δεν αναγνωρίζει ανθρωπογενείς διαχωρισμούς. Η συνεργασία είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή. Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να αυξήσουμε το επίπεδο της συνεργασίας, να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα στα σημεία διέλευσης και να εργαστούμε μαζί για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα περιορίσουν την απειλή, για το καλό των ανθρώπων του νησιού.

Στηρίζουμε πλήρως όλες τις επιστημονικές και κοινές προσπάθειες αντιμετώπισης του ιού. Είμαστε ενάντια σε μονομερείς και αυθαίρετες προσπάθειες να εδραιωθεί η διαίρεση και να πληγεί η καθημερινότητα και η οργανική ζωή που αναπτύχθηκε μετά το άνοιγμα των σημείων διέλευσης το 2003. Προτείνουμε κοινή δράση και συνεργασία ενάντια σε αυτή την παγκόσμια πανδημία η οποία απειλεί όλους τους ανθρώπους του νησιού.

Τα σημεία διέλευσης είναι απαραίτητα ειδικά για ιατρική συνεργασία, για επείγοντα περιστατικά και για την υπερπήδηση των γεωγραφικών εμποδίων, επιτρέποντας την πρόσβαση σε ιατρικές εγκαταστάσεις και στις δύο πλευρές του διαχωρισμού.

Όπως είχαμε ανακοινώσει χθες, σεβόμενοι τους περιορισμούς σε δημόσιες συγκεντρώσεις ελέω κορωνοϊού, η UniteCyprusNow δεν θα οργανώσει άλλες μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, προς το παρόν. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε σε παράλογα μέτρα τα οποία φέρουν την Κύπρο πιο κοντά στη διχοτόμηση και την απομακρύνουν από την ομοσπονδιακή λύση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ