Η περιπέτεια ενός από τους Κύπριους που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19

Όσα είπε (τηλεφωνικά) στο κεντρικό δελτίο του κρατικού καναλιού.

Article featured image
Article featured image

Ένα από τα 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στις ελεύθερες περιοχές, μίλησε τηλεφωνικά στο κεντρικό δελτίο του ΡΙΚ, εξιστορώντας την περιπέτειά του.

Ο νεαρός άνδρας βρισκόταν για δέκα μέρες σε επαγγελματικό ταξίδι στη Βρετανία από όπου επέστρεψε την περασμένη Κυριακή. Κατά την επιστροφή του δεν υπήρχαν θερμοκάμερες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ ο ίδιος, όπως ανέφερε, δίχως να παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης είχε κάποια ανησυχία λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Την περασμένη Δευτέρα αισθάνθηκε αδιαθεσία, την οποία απέδωσε στην κούραση από το επαγγελματικό του ταξίδι και αποφάσισε να παραμείνει στο σπίτι, ωστόσο οι υποψίες του άρχισαν να ενισχύονται όταν μέχρι το βράδυ παρουσίασε ελαφρύ βήχα.

Την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη, ανέβασε πυρετό, ο οποίος έφτασε στο 37,7 γύρω στο απόγευμα της ίδιας μέρας. Επικοινώνησε με την τηλεφωνική γραμμή 1420, ωστόσο λόγω συμφόρησης της γραμμής κατάφερε να μιλήσει με τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου την Τετάρτη το απόγευμα.

Όπως ανέφερε οι λειτουργοί του 1420 έδρασαν αμέσως και έστειλαν στο σπίτι του ειδικούς, προκειμένου να λάβουν δείγμα. Δώδεκα ώρες αργότερα ενημερώθηκε τηλεφωνικώς ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Ο άνδρας ανέφερε πως βρίσκεται σε νεαρή ηλικία, δεν αντιμετωπίζει κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας και δεν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, γι’ αυτό και αποφάσισε να νοσηλευτεί σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού.

Ανέφερε τέλος ότι αναρρώνει στο σπίτι και δεν έχει φυσική επικοινωνία με κανέναν. Τα συμπτώματα έχουν ήδη μειωθεί και εργάζεται κανονικά από το σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ