Έμπορος της Amazon έχει στην αποθήκη του 17.700 μπουκάλια απολυμαντικού χεριών

Αλλά δεν μπορεί να τα πουλήσει πουθενά.

Article featured image
Article featured image

Eνώ όλος ο κόσμος ψάχνει απελπισμένα να βρει προϊόντα απολύμανσης και προφύλαξης από τον κορωνοϊό ορισμένοι πωλητές κρατούν αποθέματα απολυμαντικών και μάσκες.

Την 1η Μαρτίου, την ημέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου θύματος από τον κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αδελφοί Matt και Noah Colvin ξεκίνησαν με ένα ασήμι S.U.V. για να αγοράσουν όσα απολυμαντικά χεριών έβρισκαν στον δρόμο τους. Οδηγώντας στην περιοχή της Chattanooga, στο Tenn, σταμάτησαν σε αμερικάνικα σουπερμάρκετ και πουλυκαταστήματα. Σε κάθε κατάστημα άδειαζαν κυριολεκτικά τα ράφια.

αμαζον εμπορος 2.jpg


Τις επόμενες τρεις ημέρες ο Noah Colvin ξεκίνησε οδικώς ένα ταξίδι 1300 μιλίων σε όλο το Τενεσί και στο Κεντάκι, γεμίζοντας ένα φορτηγό U-Haul με χιλιάδες μπουκάλια απολυμαντικών χεριών και χιλιάδες πακέτα αντιβακτηριακών μαντηλιών από ένα σωρό μικρομάγαζα, καθώς στα εμπορικά κέντρα των πόλεων τα συγκεκριμένα είδη είχαν ήδη εξαφανιστεί από τα ράφια. powered by Rubicon Project Ο Matt Colvin είχε μείνει πίσω στο σπίτι κοντά στην Chattanooga, προετοιμάζοντας τις παλέτες για την καινούρια φουρνιά από μαντηλάκια και απολυμαντικά που θα έφερνε ο αδελφός του ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε να φτιάχνει μια λίστα με προϊόντα στο Amazon.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε διαθέσει αρχικά 300 μπουκαλάκια απολυμαντικών χεριών τα οποία και πώλησε εν ριπή οφθαλμού από $8 έως $70 το καθένα, πολλαπλάσια υψηλότερα από την τιμή από την οποία τα αγόρασε. Γι’ αυτόν, όπως λέει και ο ίδιος «ήταν τρελά χρήματα».

Όμως, πρόκειται για την απόλυτη αισχροκέρδεια με την αφορμή μιας πανδημίας.

Την επόμενη μέρα, η Amazon κατέβασε τα στοιχεία των Colvin αλλά και χιλιάδων άλλων εμπόρων που πωλούσαν απολυμαντικά, μαντηλάκια και μάσκες προσώπου. Η εταιρεία έθεσε υπό περιορισμό ορισμένους από τους πωλητές προειδοποιώντας πως αν συνεχίσουν να ανεβάζουν τόσο πολύ τις τιμές, θα χάσουν τους λογαριασμούς τους. Το EBay ακολούθησε την τακτική υιοθετώντας ακόμα αυστηρότερα μέτρα, απαγορεύοντας τις πωλήσεις μάσκας ή απολυμαντικών στις ΗΠΑ.

Τώρα, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα ψάχνουν ματαίως για απολυμαντικά χεριών για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι αδελφοί Colvin κάθονται και κοιτάνε τα 17.700 μπουκάλια απολύμανσης χεριών που μάζεψαν μη έχοντας την παραμικρή ιδέα πού θα μπορούσαν να τα πουλήσουν.

Οι Colvin είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις πωλητών που έχουν συγκεντρώσει αποθέματα απολυμαντικών χεριών και μασκών, είδη τα οποία πολλά νοσοκομεία έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με την Amazon, τις τελευταίες μέρες αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα εκατοντάδες χιλιάδες λίστες με τέτοιου είδους προϊόντα και αναστάλθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί πωλητών ώστε να μειωθεί η τιμή των εν λόγω προϊόντων μια και λόγω του κορωνοϊού σημειώθηκαν παράλογες τιμολογήσεις.

Το Amazon, το eBay, η Walmart και άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου προσπαθούν να σταματήσουν τους πωλητές τους στην προσπάθειά τους να αισχροκερδήσουν με αφορμή αυτή την απίστευτη κρίση δημόσιας υγείας που βιώνει όλος ο πλανήτης.

UPDATE: Μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου στους New York Times, το πρωί του Σαββάτου, οι αδελφοί Colvin δήλωσαν ότι ψάχνουν τρόπους να δωρίσουν όλες τις προμήθειες που έχουν στην αποθήκη τους.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ