Το Σάββατο (7/3) στην Κύπρο συνέβη και αυτό

Η σοβαρή καταγγελία της Accept Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Yiannis Kourtoglou/FlickrΣε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα Τρίτη (17/3) η Accept-ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου σχετικά με επίθεση που δέχτηκαν δύο τρανς άτομα στην Κύπρο, από ομάδα κουκουλοφόρων το περασμένο Σάββατο, 7 Μαρτίου.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση της οργάνωσης:

Η Accept-ΛΟΑΤΙ Κύπρου καταγγέλλει και καταδικάζει τη βίαιη σωματική επίθεση που δέχθηκαν δύο νεαρά τρανς πρόσωπα. Την οργανωμένη επίθεση διέπραξε αριθμός κουκουλοφόρων, το περασμένο Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στη Λευκωσία.

Η Accept-ΛΟΑΤΙ Κύπρου στέκεται αλληλέγγυα δίπλα σε κάθε άτομο που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και διαβεβαιώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της με σκοπό την πάταξη αυτών των εγκληματικών πράξεων.

Εφιστά την προσοχή στα ΛΟΑΤΙ άτομα της Κύπρου, καθώς πρόκειται για οργανωμένη και στοχοποιημένη τρανσφοβική επίθεση.

Τονίζεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη εκσυγχρονισμού της υπάρχουσας νομοθεσίας για την προστασία της ΛΟΑΤΙ κοινότητας. Συγκεκριμένα, απαιτείται η θέσπιση αυστηρής νομοθεσίας για εγκλήματα μίσους με γνώμονα την προστασία ατόμων ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου. Επιπλέον, ζητείται η τροποποίηση του αδικήματος για ρητορική μίσους, καθώς έχει διαφανεί ελλιπές τόσο όσο αφορά στο λεκτικό όσο και στην εφαρμογή της πρόνοιας που το διέπει.


89926295_2951962658160524_2009578299734360064_o.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ