Τα άλλα «θύματα» της καραντίνας

Η παράκληση του Κόμματος για τα Ζώα για τα αδέσποτα ζώα.

Article featured image
Article featured image

Στη γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί ένεκα του Covid-19, σε όλο τον πλανήτη και την Κύπρο και την επιβολή αυστηρών μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού από την κυβέρνηση, το Κόμμα για τα Ζώα με ανακοίνωσή του θίγει μία πτυχή –απόρρια- της ευρύτερης καραντίνας, που μέχρι σήμερα δεν είχαμε σκεφτεί.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχοντας συναίσθηση του σοβαρού και μεγάλου προβλήματος που υπάρχει στη χώρα μας, με την εξάπλωση του Κορωνοιού επηρεάζοντας όλες τις μερίδες πληθυσμού, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τα θέματα της ευημερίας και προστασίας των ζώων.

Τα καταφύγια των εθελοντών ευρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, κάποια κλείνουν τις πόρτες τους και λόγω της απαγόρευσης των αεροπορικών πτήσεων σταματούν και οι προγραμματισμένες ή μη υιοθεσίες σκύλων και γάτων στο εξωτερικό.

Επίσης αρχίζει και είναι έντονο το πρόβλημα με τη σίτιση γάτων και σκύλων εφόσον αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες που ήταν χώροι από τους οποίους είτε κάποια ζώα έβρισκαν τροφή είτε παραχωρείτο τροφή στους εθελοντές για να ταίσουν τα αδέσποτα ζώα, τώρα μένουν όλα νηστικά και πεινασμένα.

Έχοντας λοιπόν υπόψη αυτή την κατάσταση αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλους τους φιλόζωους, φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια όπως άμεσα να μας αποστείλουν τις άμεσες ανάγκες τους που μπορεί να είναι τροφές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή ακόμα και έλλειψη εθελοντών.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλη εταιρεία στην Κύπρο η οποία διακινεί τροφές για κατοικίδια με σκοπό να διαθέσουν – δωρίσουν μεγάλες ποσότητες τροφών για τα ζώα.

Τέλος κάνουμε έκκληση σε όλο τον κόσμο, όποιος μπορεί, να τοποθετήσει ξηρή τροφή μαζί με νερό για τα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια, σε πλατείες ή σε άλλα σημεία στις γειτονιές και πάρκα, νοουμένου ότι δεν θα προκαλέσουμε οχληρία η οποία θα προξενήσει αντιδράσεις, πράγμα που απευχόμαστε. Εάν υπάρχει και τροφή ανθρώπινη χωρίς κόκκαλα και μπαχαρικά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί. (Αποφεύγουμε πατάτες, ντομάτες, γαλακτοκομικά προιόντα και ωμά κρέατα και ψάρια).

Ας βρούμε την ανθρωπιά μας αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας και ας σκεφτούμε με την καρδιά και με ενσυναίσθηση για όλο τον αδύναμο κόσμο που μας χρειάζεται και για τα αδέσποτα ζωάκια.

Παρακαλούμε όπως το φαγητό και το νερό να τοποθετείται στους χώρους πάνω σε ασημόχαρτο είτε σε πλαστικά δοχεία για να διατηρήσουμε τους χώρους καθαρούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ