Youtube και Netflix «θυσιάζονται» εξ αιτίας του κορωνοϊού Covid-19

Πώς η πανδημία επηρεάζει τις δύο δημοφιλείς πλατφόρμες.

Article featured image
Article featured image

Στη μείωση της ποιότητας του streaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρεί και το YouTube, συντασσόμενο στην προσπάθεια να μη δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο διαδίκτυο, καθώς χιλιάδες Ευρωπαίοι θα εργάζονται με τηλεργασία και θα παρακολουθούν βίντεο από το σπίτι τους λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση έρχεται ύστερα από την αντίστοιχη κίνηση, την οποία ανακοίνωσε ήδη η Netflix και αφορά τη μείωση του ρυθμού μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, περιορίζοντας στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα.

Οι κινήσεις αυτές ήρθαν μετά την έκκληση του επιτρόπου βιομηχανίας της ΕΕ, Thierry Breton, προς τις πλατφόρμες streaming να μειώσουν την ποιότητα των βίντεό τους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το διαδίκτυο. Σημειώνεται πως τα βίντεο αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της κίνησης δεδομένων στο διαδίκτυο.

Αν και η YouTube ανακοίνωσε ότι έως τώρα έχει δει ελάχιστα peaks στην χρήση, αποφάσισε να δράσει για να ελαχιστοποιήσει την πίεση στο σύστημα. «Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε προσωρινά όλη την κίνηση στην ΕΕ σε standard definition εξ ορισμού», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ