Σήμερα, στις 20.30, έχει συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Η αρχή γίνεται με ένα κλαρινέτο, ένα φαγκότο και ένα πιάνο.

Article featured image
Article featured image

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου δηλώνει παρούσα, παρουσιάζοντας συναυλίες διαδικτυακά για μικρά σύνολα ή σολίστες.

«Η μουσική συνοδεύει τις ζωές μας και τις γεμίζει συναίσθημα στις μεγάλες κρίσεις από τη μια, στους μεγάλους θριάμβους από την άλλη. Και αυτές τις ώρες σημαντικό δεν είναι μόνο να γεμίζουμε τα ράφια μας με τρόφιμα αλλά να θρέφουμε τα αισθήματα και τις ψυχές μας», σχολιάζει στον «Πολίτη» ο Γιένς Γκέοργκ Μπάχμαν, καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, που εργάζεται αυτές τις μέρες για να προσαρμόσει στα νέα δεδομένα το ρεπερτόριο της ορχήστρας.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου η πρώτη συναυλία

Το Σάββατο 21 Μαρτίου θα δοθεί η πρώτη συναυλία της ΣΟΚ μέσω live-streaming, στις 20:30, από τη σελίδα της Ορχήστρας στο facebook: ΕΔΩ

Στο κονσέρτο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Παλλάς (έδρα της ΣΟΚ) χωρίς την παρουσία κοινού, θα συμμετάσχουν ο Άγγελος Αγγελίδης ο οποίος θα παρουσιάσει κομμάτια σόλο για κλαρινέτο, ο Τζιοβάνι Γκαλέτι στο φαγκότο και ο ίδιος ο μαέστρος, Γιενς Γκέοργκ Μπάχμαν, ο οποίος θα συνοδεύει τον φαγκοτίστα στο πιάνο.

Στο ρεπερτόριο που θα εκτελέσει ο Αγγελίδης περιλαμβάνονται τρία κομμάτια για σόλο κλαρινέτο του Στραβίνσκι, τα έργα του Μπέλα Κόβατς Hommage a de Falla και Hommage a J.S. Bach, το έργο «Φαντασία για σόλο κλαρινέτο» του Μάλκολμ Άρνολντ και ένα κυπριακό παραδοσιακό σε διασκευή του Άγγελου Αγγελίδη. Οι Γκαλέτι και Μπάχμαν θα εκτελέσουν το έργο του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ με τίτλο «Andante e rondo ungarese».



Οι υπόλοιπες συναυλίες της ΣΟΚ στο διαδίκτυο είναι προγραμματισμένες για τις μέρες που η ορχήστρα θα έδινε συναυλίες σε φυσικούς χώρους. Θα ακολουθήσουν κονσέρτα στις 2 και 3 Απριλίου.

Διεθνές ακροατήριο

Στη σελίδα της στο facebook, η ΣΟK μετρά περί τους 14 χιλιάδες ακόλουθους. «Απευθυνόμαστε σε πολύ κόσμο που νομίζω θα ευχαριστηθεί αυτή τη μουσική προσφορά όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό», επισημαίνει ο κ. Μπάχμαν, που θεωρεί ότι η διαδικτυακή αυτή σειρά συναυλιών είναι και μια καλή ευκαιρία για την ορχήστρα να έρθει σε επαφή με το διεθνές κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ