Η καραντίνα τούς έσωσε από τον Covid-19 αλλά «σκότωσε» το γάμο τους

Αύξηση διαζυγίων ελέω καραντίνας.

Article featured image
Article featured image

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που πλήγηκε βαθιά από την πανδημία του Covid-19, με την Ουχάν να εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά σε κρούσματα και νεκρούς. Και μπορεί πλέον η χώρα να βγαίνει δειλά-δειλά από την καραντίνα προσπαθώντας να επιστρέψει στην κανονικότητά της -καθώς πλέον μετρά μηδενικά νέα κρούσματα- οι πληγές, όμως, που άνοιξαν όλο το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας, μάλλον θα κλείσουν στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με την Daily Mail καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας και πιο συγκεκριμένα από τις 24 Φεβρουαρίου, πάνω από 300 ζευγάρια έχουν προγραμματίσει ραντεβού με δικηγόρο για να πάρουν διαζύγιο.

Οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η απότομη αύξηση των αιτήσεων διαζυγίου οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια περνούν πολύ χρόνο σε μικρούς χώρους λόγω της αυτοαπομόνωσης. «Τα ποσοστά διαζυγίων έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με πριν (το κρούσμα του κορωνοϊού)», ανέφερε δημοσίευμα. «Οι νέοι περνούν αρκετό χρόνο στο σπίτι. Τείνουν να έχουν διαφωνίες για τα πιο μικρά και θέλουν να πάρουν διαζύγιο», εξηγεί ο Lu.

Τα γραφεία καταχώρισης γάμων στο Xi’an της επαρχίας Shaanxi στη βορειοδυτική Κίνα έχουν επίσης δει μια άνευ προηγουμένου άνοδο των διαζυγίων από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με αναφορές. Ένα περιφερειακό γραφείο έλαβε 14 αιτήσεις σε μία ημέρα, αγγίζοντας το ανώτατο όριο που έθεσε το τοπικό συμβούλιο, δήλωσε ένας υπάλληλος καταχώρισης στους Global Times.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ