Πώς να στείλετε SMS για έγκριση μετακίνησης (με απλά λόγια)

Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος για να μπορείτε να βγείτε, κατ’ εξαίρεση, από το σπίτι σας.

Article featured image
Article featured image

Ήδη εδώ και αρκετή ώρα έχουν αναρτηθεί στις διαδικτυακές πύλες των αρμόδιων υπουργείων, τα έντυπα που απαιτούνται για την κατ’ εξαίρεση έξοδό μας από το σπίτι, όταν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Παράλληλα θα λειτουργήσει, από τις 18:00 μμ σήμερα και η πλατφόρμα αποστολής SMS στον τετραψήφιο αριθμό 8998 για λήψη έγκρισης μετακίνησης πολιτών για έναν από τους 8 λόγους που αναφέρονται στο έντυπο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Κόκκινο, Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, μετά την αποστολή του SMS από τον αιτούμενο πολίτη, η έγκριση –η οποία δεν είναι εξυπακούεται- θα αποστέλνεται σε διάστημα 10-15 δευτερολέπτων και έπειτα ο πολίτης θα έχει τρεις (3) ώρες στη διάθεσή του για να ολοκληρώσει τις εργασίες του.

Ποια είναι η διαδικασία αποστολής SMS:

Επιλέγετε στη συσκευή σας την Δημιουργία Μηνύματος SMS, ακολούθως πληκτρολογείτε τον αριθμό (1-8) που αντιστοιχεί στο λόγο της μετακίνησής σας (αναλυτικά στον πίνακα πιο κάτω), αφήνετε ΚΕΝΟ και ακολούθως σχηματίζεται τον αριθμό της πολιτικής σας ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας, αφήνεται ξανά ΚΕΝΟ και έπειτα πληκτρολογείτε τον ταχυδρομικό σας κώδικα. Τέλος επιλέγετε Αποστολή Μηνύματος στο 8998. Με το που λάβετε την απαραίτητη έγκριση, έχετε το δικαίωμα να μεταβείτε εκτός της οικίας σας για την εργασία που επιλέξατε.

Υπενθυμίζεται πως κατά την έξοδό σας από το σπίτι πέραν του απαραίτητου δικαιολογητικού (έντυπο ή SMS), οφείλεται να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο.

entipo1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ