Γάλλος γιατρός κάνει γυμνή διαμαρτυρία στο Facebook καταγγέλλοντας τις τραγικές ελλείψεις

Ανέβασε φωτογραφίες γράφοντας «Πολεμάμε άοπλοι και ανυπεράσπιστοι»

Article featured image
Article featured image

Με δύο γυμνές φωτογραφίες του θέλησε ένας γιατρός στη Γαλλία να στηλιτεύσει τη «γύμνια» του συστήματος υγείας που τους έχει αφήσει να αγωνίζονται μόνοι και ανυπεράσπιστοι σε μία πρωτοφανούς έντασης υγειονομική κρίση, λόγω κορωνοϊού.

Ο Αλέν Κολομπιέ (Alain Colombié), 61 χρόνων, είναι παθολόγος στο Πομρόλ, ένα χωριό περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονπελιέ. Με την πρωτοβουλία του επιδίωξε να επιστήσει την προσοχή στις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, την ανετοιμότητα του συστήματος και την έλλειψη προστασίας στους επαγγελματίες της υγείας.

«Καταγγέλλω την έλλειψη προετοιμασίας, τη στιγμή που έχω ενημερώσει για το Covid-19 από τα τέλη Ιανουαρίου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο 61χρονος γιατρός, εξηγώντας πως η γυμνή διαμαρτυρία του έγινε «υπό καθεστώς θυμού και συναισθηματικής φόρτισης».

«Πρόεδρε Μακρόν, ζητάς στους μικρούς στρατιώτες σου να πάνε στο μέτωπο άοπλοι και ανυπεράσπιστοι (χωρίς μάσκες, τζελ, στολές) και, ασφαλώς, χωρίς πρόληψη» προσθέτει, συμπληρώνοντας: «Ανθρωπίνως αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Θέλεις να μας σκοτώσεις;».

Ο γιατρός Κολομπιέ καταγγέλλει επίσης την παροιμιώδη έλλειψη προστασίας: «Έτσι όπως είμαστε εξοπλισμένοι σήμερα, είμαστε οι κύριοι φορείς του ιού για τους ασθενείς μας. Είμαστε οι δούρειοι ίπποι».

Με πληροφορίες από Huffington Post France

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ