Λέμε Ευχαριστώ με Χειροκρότημα και στην Κύπρο

«Άραγε πώς ηχεί η ευγνωμοσύνη;», αναρωτιέται η αναγνώστρια που μας έστειλε το παρακάτω κείμενο, προτρέποντάς μας απόψε να δώσουμε ραντεβού στις 20:00 για να πούμε ευχαριστώ με έναν αλλιώτικο τρόπο.

Article featured image
Article featured image

Μια ομάδα συμπολιτών μας μάς καλεί σε ένα κάπως αλλιώτικο ραντεβού. Και εμείς δραττόμεθα της ευκαιρίας, μιας και λόγω της καραντίνας, κανονικό (ραντεβού) θα κάνουμε καιρό να δούμε (και να βγούμε).

Βγαίνουμε, λοιπόν, στα μπαλκόνια, στις ταράτσες ή στους κήπους μας, κάθε βράδυ, στις 20:00, για να εμψυχώσουμε μέσω του χειροκροτήματός μας τους ανθρώπους -γιατρούς, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας- που καθημερινά δίνουν τη δύσκολη μάχη ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού.

Στόχος το χειροκρότημα να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται και να φωτίσει το σκοτάδι των ημερών που διανύουμε.


Ρώμη, Ιταλία


Το διαδικτυακό κάλεσμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου την προηγούμενη εβδομάδα, κάτοικοι σε όλη τη χώρα βγήκαν στα μπαλκόνια και ένωσαν το χειροκρότημά τους, θέλοντας να εκφράσουν με αυτήν τη συμβολική κίνηση την ευγνωμοσύνη τους προς όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για αντιμετώπιση της επιδημίας.


Βανκούβερ, Καναδάς


Μάλιστα, σε ένα νοσοκομείο έξω από τη Μαδρίτη, το προσωπικό, ακούγοντας το χειροκρότημα, ανέφερε σε μήνυμά του: «Σας ακούσαμε και η πράξη σας ήταν πολύ συγκινητική. Είμαστε μαζί σε όλο αυτό και θα δώσουμε τα πάντα». Στο κάλεσμα της Ισπανίας ανταποκρίθηκαν και άλλες χώρες, οι οποίες πλήττονται αμείλικτα από τον φονικό ιό, μεταξύ αυτών Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά.

Θα φανεί, λοιπόν, στο χειροκρότημα!


Ισπανία


Facebook Page: Λέμε Ευχαριστω με Χειροκρότημα


Facebook Events: https://www.facebook.com/events/227993114921601


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ