Ο πιο ασφαλής σεξουαλικός παρτενέρ είναι ο εαυτός σου

Δεν το λέμε εμείς, το λέει το Τμήμα Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης.

Article featured image
Article featured image

Ποιος να το φανταζόταν πως θα ερχόταν μια εποχή που οι ειδικοί θα μας συμβούλευαν να αποφεύγουμε τις σεξουαλικές επαφές με άλλα άτομα και αντ’ αυτού να στρεφόμαστε στον εαυτό μας, εάν θέλουμε να εκτονωθούμε.

Κι όμως, η πανδημία και η αυξημένη μεταδοτικότητά της οδήγησε τους ειδικούς να συμβουλεύουν το κοινό να αποφεύγει, όσο γίνεται, τις σεξουαλικές επαφές με άλλους ανθρώπους για να μειώσει τις πιθανότητες να κολλήσει ή να μεταδώσει τον Covid-19.

Το tweet που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Τμήματος Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης έλεγε τα εξής: «Ο COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω των φιλιών, όπως και μέσω του rimming. Είσαι ο πιο ασφαλής σεξουαλικός παρτενέρ του εαυτού σου. Ο αυνανισμός δεν μεταδίδει τον COVID-19, ειδικά αν πλένεις τα χέρια σου (και τα sex toys σου) με σαπούνι και νερό». Αυτό το post συνοδεύτηκε με emoji ροδάκινου και γλώσσας.

Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή συμβουλή. Ο αυνανισμός αποφορτίζει από το στρες και είναι ένας μηχανισμός που βοηθάει στην αντιμετώπισή δύσκολων ψυχολογικών, καταστάσεων (με μέτρο φυσικά), και η αποφόρτιση από το στρες έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηρίξεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Αυτό το tweet αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου οδηγού σχετικά με το πώς το ασφαλές σεξ βοηθάει στην αποφυγή της διάδοσης του COVID-19. Αυτός περιλαμβάνει οδηγίες όπως το να πηγαίνεις μόνο με ανθρώπους με τους οποίους μένεις μαζί (γεια σας, συγκάτοικοι) και το να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός σχετικά με τα σημεία που έρχονται σε επαφή με σάλιο. Ναι, αυτό περιλαμβάνει τον στοματικό έρωτα.

Αν βρίσκεσαι σε απομόνωση μόνος σου, η συμβουλή που σου δίνει το Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης είναι το να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου αφού τελειώσεις. Αν ψάχνεις για έμπνευση, να ξέρεις ότι το coronavirus porn ανεβαίνει πολύ γρήγορα - απλά, φρόντισε να πληρώνεις για το πορνό που βλέπεις κάποιες φορές, αφού οι πορνοστάρ ήδη έχουν οικονομικά θέματα από τη διακοπή γυρισμάτων που έχει επιφέρει η πανδημία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE US.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ