Μην πλύνετε αμάξια, παράθυρα και βεράντες

Λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Article featured image
Article featured image

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, ενώ από αύριο Τετάρτη προς Πέμπτη, σφήνα ύφεσης συνοδεία χαμηλού βαρομετρικού, κατηφορίζουν προς Λιβύη και ακολούθως κινούνται ανατολικά προς την περιοχή μας καθώς εξασθενούν.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο, καθώς πιο θερμές αέριες μάζες από τη βόρειο Αφρική εκτοπίζονται προς την ανατολική Μεσόγειο, ενώ την ίδια ώρα θα ευνοηθεί μεταφορά σκόνης από τη Λιβύη.

Το βράδυ της Πέμπτης αλλά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, όταν θα επηρεαζόμαστε από το εξασθενημένο πλέον χαμηλό που προηγουμένως κινήθηκε προς Λιβύη, σε συνδυασμό με ασταθή αέρια μάζα, αναμένονται τοπικές λασποβροχές αλλά και ξηρές καταιγίδες.

gfs_T850a_eu_9-1024x1024.png


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού αλλά και σε κάποια ανατολικά τμήματα του νησιού πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη κυρίως νωρίς το βράδυ. Oι άνεμοι θα πνέουν βρειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν μετά τα μεσάνυχτα στα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος έως μερικώς συννεφιασμένος και θερμός για την εποχή. Oι άνεμοι θα πνέουν βρειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 21 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν βρειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 14 στα παράλια και στον 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Σταδιακά αναμένεται να εμφανιστεί σκόνη από την Λιβύη. Oι άνεμοι θα πνέουν βρειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 21 έως 24 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ