Ξεκαθάρισε, πριν από λίγο, τι ισχύει για μετακίνηση με κατοικίδιο

Μετά το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε, δόθηκαν εξηγήσεις.

Article featured image
Article featured image

Νωρίς σήμερα, ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα για τα Ζώα, ανέφερε πως παρά τη μείωση στις μετακινήσεις σε μία φορά την ημέρα, οι κηδεμόνες ζώων μπορούν να βγάζουν τα κατοικίδιά τους κανονικά για βόλτα, όπως τα έβγαζαν, χωρίς να αποστείλουν SMS, νοουμένου ότι θα κινηθούν κοντά στην οικία τους και ότι θα έχουν μαζί τους κάποιο επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει την ταυτότητά τους. Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε προκύψει έπειτα από επικοινωνία με τον Υπουργείο Γεωργίας.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, άλλες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς οι ιδιοκτήτες σκύλων οφείλουν να προσαρμοστούν με τα νέα μέτρα και να περιορίσουν τα κατοικίδιά τους στην αυλή ή την βεράντα του σπιτιού, ενώ αν μένουν σε πολυκατοικία, έχουν δικαίωμα να τα βγάζουν έξω από την είσοδο του κτηρίου, έχοντας μαζί τους επίσημο έγγραφο που να βεβαιώνει πως εκεί βρίσκεται το σπίτι τους.

Οι νέες αυτές δηλώσεις προκάλεσαν σύγχυση και αναστάτωση, με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο τι επιτρέπεται και τι όχι. Τα δεδομένα ξεκαθάρισε διευκρινιστική δήλωση του υπουργείο Υγείας, στην οποία αναφέρεται πως «σε σχέση με τις πρόνοιες του τελευταίου Διατάγματος που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, διευκρινίζεται ότι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων μπορούν να μετακινούνται για τις ανάγκες των κατοικιδίων τους, σε χώρο γύρω από την οικία τους, χωρίς να απαιτείται η αποστολή μηνύματος SMS στην υπηρεσία μηνυμάτων 8998 ή η συμπλήρωση του εντύπου Β».

Στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικτικά στοιχεία θα θεωρούνται το ίδιο το κατοικίδιο ζώο και η εύλογη απόσταση από την οικία του κηδεμόνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ