Ο Δήμαρχος Λευκωσίας φωτογραφήθηκε στο σχεδόν έτοιμο τμήμα της Κυριάκου Μάτση

Είναι το πρώτο, που εντός των ημερών, θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Article featured image
Article featured image

Ολοκληρώνεται εντός των ημερών και παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Β’ του έργου ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση, από τη συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Μαυρομάτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γλαύκου.

Το έργο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. «Το έργο διευκολύνει την προσβασιμότητα και την ασφαλή διακίνηση όλων των συμπολιτών μας, πεζών και ΑμεΑ και βελτιώνει ουσιαστικά την κυκλοφορία οχημάτων. Επίσης αναβαθμίζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος, με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τύπου LED και με υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας».

02.JPG

01.JPG


Το πιο σημαντικό όμως, τόνισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, είναι το γεγονός ότι η αναβάθμιση της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, σε έναν ασφαλή δρόμο με σωστά πεζοδρόμια και οχετούς ομβρίων υδάτων, επιτεύχθηκε διατηρώντας και αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον ιδιαίτερο περιβαλλοντικό χαρακτήρα του δρόμου, με προστασία όλων σχεδόν των υφιστάμενων μεγάλων δέντρων και ενίσχυση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις. «Αυτή είναι η στόχευση και προτεραιότητα του Δήμου Λευκωσίας σε όλα τα έργα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής προς τους οποίους εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δήμου για την κατανόηση που επέδειξαν.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν εργασίες στο τμήμα Δ’ του έργου, από τη συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Γλαύκου μέχρι τη συμβολή με την οδό Σάμου (οι δύο οδοί παραμένουν στη διάθεση του κοινού για χρήση). Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεισήμισι μήνες. Πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν πριν την έναρξη των εργασιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ