Απόκοσμες φωτογραφίες από σπίτια που εγκλωβίστηκαν στον πάγο

Δεν είναι σκηνή από την Frozen. Είναι πραγματικά σπίτια που μοιάζουν με σκηνικό ταινίας.

Article featured image
Article featured image

Tο Αμβούργο, μία πόλη χτισμένη στην άκρη της λίμνης Έρι, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ξύπνησε καλυμμένο από ένα παχύ στρώμα πάγου, μετά από θύελλα.

To Αμβούργο είναι μία πόλη περίπου 55.000 κατοίκων που πήρε το όνομά της από το γερμανικό Αμβούργο, αλλά βρίσκεται χτισμένη στην άκρη της λίμνης Έρι, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Οι ισχυροί άνεμοι θύελλας δημιούργησαν έντονο κυματισμό και διασπορά νερού προς την ακτή. Λόγω όμως των θερμοκρασιών υπό το μηδέν, το νερό και ο αφρός πάγωσαν πάνω στα σπίτια της συνοικίας Hoover Beach, εγκλωβίζοντάς τα σε τεράστιους όγκους παγοκρυστάλλων.

Κάποιοι από τους κατοίκους ξύπνησαν στο σκοτάδι καθώς ο πάγος είχε καλύψει τα παράθυρα, ενώ άλλοι έπρεπε να σπάσουν, κυριολεκτικά, τον πάγο, από τις πόρτες τους, για να απεγκλωβιστούν από την παγωμένη «φυλακή» τους.

Η γειτονιά έχει βιώσει ξανά στο παρελθόν ανάλογες καταστάσεις, ωστόσο οι κάτοικοι παραδέχονται πως φέτος για πρώτη φορά το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο.Φωτογραφίες: Jeffrey T. Barnes/AP, REUTERS, GETTY IMAGES

snow.jpg

snow1.jpg

snow2.jpg

snow3.jpg

snow4.jpg

snow5.jpg

snow6.jpg

snow7.jpg

snow8.jpg

Με πληροφορίες από BBC/Business Insider/LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ