Απόκοσμες φωτογραφίες της Ρώμης

Η ζωή στην Ιταλία μετά τον κορωνοϊό.

Απόκοσμες φωτογραφίες της Ρώμης

Η ζωή στην Ιταλία μετά τον κορωνοϊό.

Article featured image
Article featured image

Αν επισκέφθηκες ποτέ τη Ρώμη θα έχεις στο μυαλό σου την εικόνα μίας πόλης γεμάτης κόσμο και ενέργεια, που καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας δεν σταματά να κινείται.

Αυτό ίσχυε μέχρι πρότινος, καθώς η έλευση του κορωνοϊού στη χώρα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που αυξάνονται συνεχώς, όπως και οι θάνατοι οδήγησαν τη χώρα γενικά και τη Ρώμη με το Μιλάνο ειδικά, σε μία γενικευμένη καραντίνα σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.


22392684.jpg

22392688.jpg

MILAN.jpg



Ρεπόρτερ, αλλά και κάτοικοι, καταγράφουν τις πρωτόγνωρες εικόνες με τα εμβληματικά μνημεία να είναι σχεδόν άδεια. Στο Πάνθεον δεν υπάρχουν ουρές και στη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι ο κόσμος είναι λιγοστός.

Καθώς ο κορωνοϊος εξαπλώνεται στην Ιταλία, η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα κλείσει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοσή του, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

raomi_adeia2.jpg

romi.jpg

romi_adeia.jpg



Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

romi_adeia0.jpg

romi_adeia9.jpg

romi-adeia.jpg



Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ' ένα μπαρ ή σ' ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται, όμως ορισμένες θα μπορέσουν εντούτοις να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, διευκρινίζεται στο κείμενο. Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

romi-adeia4.jpg

romi-coronaios_-1-.jpg

romi-coronaios_-2-.jpg

romi-coronaios_-3-.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ