Κυπριακή φωτογραφία ανάμεσα στις καλύτερες σε διεθνή διαγωνισμό στις ΗΠΑ

Ένα «τέλειο ζεϊμπέκικο».

Article featured image
Article featured image

«Νιώθω τυχερός που βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στιγμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τ/κ Hasan Baglar, ένας εκ των νικητών του Διεθνή Διαγωνισμού Φωτογραφίας «The Perfect Moment Photo Contest», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ.

Στον διαγωνισμό, όπου λαμβάνουν μέρος πέραν των 50 χωρών, ο Hasan Baglar έλαβε μέρος με μία φωτογραφία που τράβηξε στην Κύπρο, η οποία απεικονίζει δύο αλογάκια της Παναγίας να κοιτούν κατευθείαν στο φακό με τα άκρα τους να βρίσκονται σε ευθυγράμμιση, δίνοντας την αίσθηση ότι χορεύουν.

«Νομίζω ότι είχαν τρομοκρατηθεί από εμένα και το φακό. Ήταν φοβισμένα και νευρικά και όπως μου είπαν φίλοι μου, αυτή είναι μια συνηθισμένη αντίδραση όταν φοβούνται. Η αλήθεια είναι πως παρότι γνωρίζω πως είναι φοβισμένα, δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω κοιτάζοντάς τα. Νιώθω τόσο τυχερός που ήμουν παρών σε μία τέτοια στιγμή και κατάφερα να την απαθανατίσω με τον φακό μου», σημειώνει ο Baglar στη βρετανική εφημερίδα Metro.

Ο Hasan Baglar, γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1974 και εξειδικεύεται στη φωτογραφία της άγριας ζωής και της φύσης γενικότερα. Το 2014 είχε φτάσει στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας της Sony, με μία φωτογραφία που απεικόνιζε και πάλι δύο αλογάκια της Παναγίας, σε παρόμοια στάση.

Η νικητήρια φωτογραφία του Baglar είχε την ονομασία «Zeybeks» (Ζεϊμπέκικο), αναφορά στον γνωστό χορό.

Το πρώτο βραβείο των 2 χιλιάδων δολαρίων, κέρδισε ο Francisco Negroni με τη φωτογραφία του «Τέλειος Φόβος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ